Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Uz Eiropas tūri ar +7

Pēc trešdien Spānijā "La Manga Golf Club" laukumā noslēgtās kvalifikācijas skolas trešās kārtas kļuva zināmas 55 golferes, kam šogad tiks dota iespēja spēlēt dāmu Eiropas tūrē. Lai trīs dienu summā pārvarētu katu un saņemtu iespēju izbaudīt Eiropas profesionālā golfa līmeni, vajadzēja nospēlēt ne sliktāk kā ar +7 virs PAR.

Tiesa, ceturtdien pēc pēdējām 18 bedrītēm noskaidros 30 labākās, kurām būs garantētas tiesības piedalīties lielākajā daļā Eiropas tūres maču, taču nedaudz ierobežotākas iespējas tiek solītas pilnīgi visām katu pārvarējušajām spēlētājām. Vērtējot pēc pašreizējiem rezultātiem, iekļūšanai trīsdesmitniekā varētu pietikt ar +4 virs PAR.

Ar +7 virs PAR nospēlēja arī zviedriete Maria Ringdahl. Jau vēstīts, ka vēl pirms gada viņa bija Lauras Jansones komandas biedrene ASV augstskolā. Katu pārvarējušo spēlētāju vidū ir golferes ne tikai no Eiropas, bet arī ASV, Austrālijas, Paragvajas, Indijas, Dienvidāfrikas, Dienvidkorejas un Malaizijas.

No iepriekš notikušā priekškvalifikācijas turnīra tālāk tika 68 spēlētājas, un pēdējais derīgais rezultāts iekļūšanai pēdējā atlases pakāpē bija +18 virs PAR.

Tālāk par priekškvalifikāciju netika igauniete Mari Suursalu, kas ar četrās kārtās iespēto +29 virs PAR ieņēma 89. vietu 103 dalībnieču konkurencē. Diez cik labāk neklājās arī Krievijas golferēm Anastasijai Kostinai (dalīta 75. vieta ar +22) un Verai Šimanskai (T94./+37).

Neiedziļinoties daudzos tālākos jautājumos, kvalifikācijas skolas rezultāti apliecina, ka iekļūšana Eiropas tūrē mērķtiecīgas gatavošanās gadījumā nākotnē nav nekas neiespējams arī Latvijas labākajām golferēm. Tiesa, lai izdzīvotu profesionāļu vidē, jāgūst panākumi arī pašas Eiropas tūres mačos, un labi rezultāti kvalifikācijas skolā ir tikai nopelnīta iespēja.

Pēdējās izmaiņas , 14.01.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē