Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Havaju salās sākas PGA sezona

Tikai nedēļu ilga atpūta gada sākumā bija lemta ASV PGA tūres golferiem, kas ceturtdien sāks sezonas pirmo turnīru "Mercedes-Benz Championship". Janvāris arī Amerikā nav tas populārākais golfa mēnesis, tādēļ sezonas pirmie turnīri risināsies Havaju salās. Un lielais jautājums par Tiger Woods plāniem arvien vēl paliek atklāts.

Lai golferu acīs celtu savu pievilcību, PGA Eiropas tūre sezonas beigās sola "Dubai World Championship" ar 10 miljonu dolāru balvu fondu un vēl 10 miljoniem papildu bonusos. Daļa jauno profesionālo talatu ir pavērsuši skatus uz Eiropas tūri, taču ASV PGA tūres komisārs Tim Finchem mudina citus nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus un sacensību balvu fondu sarukumu kompensēt ar lielāku nospēlēto turnīru skaitu.

Taču neviens nenoliedz, ka atslēga uz profesionālā golfa labklājību arvien ir Woods. Kur parādās pasaules ranga līderis, tur ir skatītāju pūļi, augsti televīzijas reitingi un citas lietas, kas paver ceļu uz sponsoru makiem. "Woods ir spēles virzītājspēks," šogad atzina Phil Mickelson. "Viņš ceļ televīzijas reitingus, viņš ir vajadzīgs sponsoriem un fani grib viņu redzēt. Viņš mums vajadzīgs atpakaļ cik ātri vien iespējams."

Woods nav spēlējis kopš triumfālās uzvaras jūnijā "US Open" un tai sekojušās ceļgala operācijas. Decembrī Woods stāstīja, ka jau atsācis nedaudz sist ar dzelžiem, taču atgriešanās laiku neprognozēja. "Nezinu, kā ķermenis reaģēs uz ilgām treniņu dienām un spēlēšanu, kas vajadzīga, lai atgrieztos labā formā," skaidroja 14 "Major" turnīru uzvarētājs.

Golfa apskatnieki uzskata, ka Woods noteikti gribēs pavasarī spēlēt "US Masters" un pirms sezonas pirmā "Major" arī kādā citā turnīrā nedēļu vai divas iepriekš. Nopietnākajiem konkurentiem jaunajā sezonā Woods pieskaitīja Padraig Harrington un Sergio Garcia, kurš kļūstot psiholoģiski arvien stabilāks.

Nedēļu pēc "Mercedes-Benz Championship" ASV PGA tūre turpat Havaju salās turpināsies ar "Sony Open", bet vēlāk līdz pat aprīlī gaidāmajam "US Masters" cīņas ritēs Amerikas dienvidu štatos, kā arī Meksikā un Puertoriko.

Pēdējās izmaiņas , 07.01.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē