Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Miljardieru kluba bankrots

Finansējuma apsīkums ekonomikas lejupslīdes apstākļos Montanas štatā piebeidzis pat miljardieru klubu – bankrota pieteikumu šonedēļ iesniedzis „Yellowstone Club”, kura biedru vidū ir arī Bill Gates. Viens no ASV visekskluzīvākajiem kūrortiem palicis kreditoriem parādā 343 miljonus dolāru.

Klinšu kalnos „Yellowstone Club” biedru rīcībā bija golfa laukums un kalnu slēpošanas trases, bet īpašumu slēgtajā klubā varēja iegādāties ne lētāk par 4,8 miljoniem dolāru.

Uzplaukuma laikos „Yellowstone Club” kaldināja agresīvu ekspansijas plānu, kas arī noveda pie bēdīgā gala. Iegādājoties golfa kūrortu Skotijā, pili Francijā, kā arī īpašumus Meksikā un Karību salās klubs pacēla vairāk, nekā spēja panest. Vēlākie mēģinājumi kādus īpašumus atkal pārdot izrādījās novēloti.

Tieši „Yellowstone Club” atrodams pasaulē dārgākais privātnams – mežrūpnieka Tim Blixseth īpašumu tā saimnieks novērtējis ar 167 miljoniem dolāru. Tieši Blixseth 1999. gadā nodibināja „Yellowstone Club”, bet pēc ieilgušām šķiršanās lietām īpašums pilnībā nonāca viņa sievas rokās.

Pēdējās izmaiņas , 13.11.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē