Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Visiem patīk turki

Ilgas cīņas un diskusijas par 2012. gada pasaules amatieru komandu čempionāta rīkošanas vietu Austrālijā izpalika, jo Turcijas kandidatūra izrādījās krietni pārāka par konkurentiem. Starptautiskās Golfa federācijas kongresā jau pirmajā balsošanas kārtā turkiem pietika balsu, lai varētu sevi dēvēt pr aiznākamā pasaules čempionāta organizatoriem.

Pēc četriem gadiem pasaules spēcīgākie amatieri tiksies Antālijā "Gloria" un "Sirene Golf Resorts" laukumos, ko jau iepazinis arī ne viens vien Latvijas golferis.

Balsošanā Turcija jau pirmajā kārtā saņēma vairāk par pusi balsu, tā izslēdzot no spēles pārējos divus pretendentus Austriju un Itāliju, no Austrālijas vēsta Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre Santa Puče.

Var piebilst, ka 2010. gadā pasaules čempionāts notiks Argentīnā tās galvaspilsētas Buenosairesas tuvumā "Olivos Golf Club" un "Buenos Aires Golf Club" laukumos.

Ilgāk kongresā tika spriests par golfa un olimpisko spēļu attiecībām. Golfs nopietni apņēmies pretendēt uz vietu 2016. gada olimpisko spēļu programmā, kur varētu iekļaut divus jaunus sporta veidus. Golfam attīstoties, nav būtisku problēmu ar laukumu būvi, jo visu rīkošanas pretendentu pilsētu tuvumā ir klubi, kas būtu gatavi uzņemt sacensības.

Būtisks ieguvums no golfa iekļaušanas olimpisko spēļu programmā būtu arī Latvijai, kur iespējas valsts finansējuma piesaistīšanai gan jaunatnes, gan augstāko sasniegumu līmenī būtiski atšķiras olimpiskajiem un neolimpiskajiem sporta veidiem.

Pēdējās izmaiņas , 15.10.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē