Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

PČ debijā sākts ar 23. vietu

Debitantes Latvijas golferes pēc trešdien Adelaidā aizvadītās pirmās kārtas pakāpās uz dalītu 23. vietu pasaules amatieru čempionātā. Komandas vilcējas Austrālijā pirmajā kārtā bija māsas Krista un Māra Puisītes, katra nospēlējot ar +4 virs PAR.

"Grange Golf Club" Austrumu laukumu Puisītes izspēlēja ar 77 sitieniem, līdz ar to Latvijas komandas rezultāts pēc pirmās dienas ir +8 virs PAR. Ne tik veiksmīga diena bija Laurai Jansonei, kuras rēķinā bija 82 sitieni (+9 virs PAR). Katrā sacensību kārtā komandas rezultātā ieskaita divu veiksmīgāko spēlētāju rezultātus.

Jansones rezultātu uz smagu plusu pusi, pirmkārt, jau vilka bēdīga saskaņa ar puteri, vēsta Latvijas delegācijas vadītāja Santa Puče. Četru trīsputu dienu vēl papildināja nedroša garā spēle. Ja ne rezultāta ziņā, tad pati spēle otrajā deviņniekā tomēr veikusies labāk, jo izdevies ieiet ritmā. Finišā Laurai viens bērdijs, seši bugiji un divi divkārši bugiji.

Stabili pirmo kārtu nospēlēja Krista (seši bugiji, divi bērdiji). Atšķirībā no treniņdienām labi sekmējies draivos, bet ripināšanā veicies kā jau dienā, kad arī citas lietas padodas. Mārai pirmajās piecās bedrītēs vēl licis sevi manīt debitantes stress, taču vēlāk spēle aizgāja. Bija gan daži gari precīzi puti, gan stabila garā spēle. Rezultātu kartiņā Mārai četri bērdiji, seši bugiji un divkāršs bugijs.

Līderes pēc pirmās no četrām sacensību dienām ir zviedrietes, kam komandas rezultāts bija -9 zem PAR. Zviedrijas komandai izdevās fantastisks atrāviens, jo tuvākās konkurentes Spānijas golferes viņas apsteidz jau par 10 sitieniem. Individuāli zem PAR nospēlēja tikai sešas golferes, no kurām puse bija zviedrietes.

Dāmu komandu cīņā par "Espirito Santo" kausu piedalās 48 valstu komandas, tātad latvietes pēc pirmās kārtas ir pašā turnīra tabulas viducī. Ar tādu pat rezultātu kā Latvija nospēlēja Čīles un Meksikas golferes, bet aiz muguras vismaz pagaidām izdevies atstāt ne vienu vien golfā respektējamu valsti, tajā skaitā Austrumeiropas līderi Čehiju.

Austrumeiropa gan ir pārstāvēta visai pieticīgi ar četrām valstīm - Latviju, Čehiju, Krieviju un Slovākiju. Turklāt spēku samērs pēc pirmās dienas ir tieši šādā ranga secībā. Iespējas uzlabot rezultātus nākamajās kārtās būs gan konkurentēm, gan arī Latvijai, jo četru dienu turnīrs tomēr ir maratons, nevis sprinta distance.

Ar sveicienu mājās palicējiem Latvijas meitenes redzamas 'Dienas foto'.

Pasaules amatieru komandu čempionāta rezultāti:

Komandu ieskaite: http://www.golfstatresults.com/public/leaderboards/team/static/team1289.html

Individuāli: http://www.golfstatresults.com/public/leaderboards/player/static/player1289.html

Latvijas golferes: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/tdetail29_1289.html

Pēdējās izmaiņas , 08.10.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē