Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

"DnB Nord Bankas" Klubu kauss beidzot noslēdzies

Balvas "DnB Nord Bankas" klubu kausa izcīņā dalīja jau pagājušajā nedēļā, bet galīgais vietu sadalījums ticis apstiprināts pavisam nesen. Ilga spriešana bija par to, vai GK "Viesturi" II komanda ir uzvarējusi sitienu spēles ieskaitē, vai tomēr nē, un Salienas Prezidenta sešinieks čempionu laurus saņēmis pelnīti.

Īss situācijas izklāsts ir sekojošs - "Viesturu" II komandā pieteiktais Reinholds Pīrāgs laukumā netika sagaidīts, un viņa vietā steidzīgi tika izsaukts Guntars Dobelis. Visu peripetiju rezultātā starts tika nokavēts, un sacensību galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš brīdināja, ka komandai pienāksies divu sitienu sods.

Tajā pat laikā tika darīts viss, lai komanda startētu, un pārējiem tās dalībniekiem nenāktu vilties par izbojātu dienu. Turnīra nolikums paredz komandas rezultātā skaitīt visu tās spēlētāju individuālos rezultātus, tātad spēlēt nepilnā sastāvā un tikt ieskaitē nebija iespējams.

Pēc rezultātu apkopošanas kļuva skaidrs, ka šoreiz divi piešķiramie soda sitieni ir absolūti izšķiroši - bez soda "Viesturu" II komanda būtu pasuldināma par uzvarētāju sitienu spēles ieskaitē, bet ar sodu būtu otrā. Tā kā visas rezultātu kartiņas jau bija parakstītas, vienkārši pieskaitīt divus punktus, ja tie nekur iepriekš nav parādījušies, arī nebija vienkārši.

Tiekoties visu strīdīgajā situācijā iesaistīto pušu pārstāvjiem, sacensību rīkotājiem un atbalstītājiem, tika pieņemts sekojošs lēmums - sitienu spēles ieskaitē "Viesturu" II komanda tika pasludināta par spēlējušu ārpus konkurences. Savukārt turnīrā galvenajā HCP neto ieskaitē tai saglabāja 4. vietu.

Pēdējās izmaiņas , 26.09.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē