Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Broders ceturtajā desmitā

Stabili "Hansabanka Baltic Open" uzsācis Latvijas amatieru čempions Kārlis Broders, kurš Skandināvijas profesionāļu konkurencē pēc pirmās sacensību dienas dala 38. vietu. Ne tik izdevusies diena bija pārējiem Latvijas golferiem, kuri pirms otrās kārtas ieņem vietas otrajā simtā.

Broders pārliecinoši ar PAR atbilstošu rezultātu izspēlēja pirmās deviņas bedrītes, bugiju 4. bedrītē kompensējot ar bērdiju 8. bedrītē, kas drīzāk bija mazliet neizdevies īgls. Lielāki plusi tika piedzīvoti 16. bedrītē, kur pirmā bumba no tee aizlidoja auzās. Nākamā bumba gan tika izspēlēta ar nosacītu PAR, taču rezultātā tie bija septiņi sitieni.

Tālāk sekoja bērdijs un bugijs, kas summā deva +2 virs PAR atbilstošus 74 sitienus. Pēc pirmās dienas provizoriskā kata robeža ir +3, tātad Broderam ir visas iespējas ar tikpat labu spēli tikt uz starta arī izšķirošajā turnīra kārtā svētdien.

Turklāt pirmajā kārtā ar Broderu nelāgu stiķi izspēlēja kaut kas visticamāk nelāgs apēsts, un turnīra gaitā uz ātru roku pat tika piemeklētas kādas tabletes, lai jauno golferi stiprinātu iekšķīgi.

Sacensību nolikums paredz, ka spēlēšanai trešajā dienā kvalificējas vismaz 60 profesionāļu un tie amatieri, kas nospēlējuši ne sliktāk par viņiem.

Reinholds Pīrāgs pirmo dienu noslēdza ar +7 virs PAR dalītā 103. vietā, Dāvis Puksts ar +8 dala 110. vietu, bet Mikus Gavars (+12)  un Artūrs Krukovs (+13) ierindojās attiecīgi dalītā 132. un 136. vietā 141 dalībnieka konkurencē.

Līderis pēc pirmās dienas ar -5 zem PAR (67 sitieni) ir 16 gadus vecais Somijas amatieris Toni Hakula, kuru dzimtenē nepacietīgākie žurnālisti jau pērn dēvēja par "somu Taigeru". Taču trīs dienu turnīrā prognozes ir traki nepateicīga lieta - pērn Hakula "Hansabanka Baltic Open" pirmajā kārtā nospēlēja ar +1, bet pēc otrās dienas sumā bija jau +9 un dalīta 100. vieta nozīmēja palikšanu aiz kata.

Vienu sitienu no Hakula atpaliek divi zviedri - Per Barth un Petter Bocian. Turnīra otrā diena spēlētājus vairāk saliks pa plauktiņiem, jo pirmā kārta radīja iespaidu, ka "Hansabanka Baltic Open" dalībnieku līmenis ir visai nevienmērīgs, un vienu spēlētāju spožas epizodes mijās ar tādām citu kļūdām, ka vietējiem skatītājiem atlika pabrīnīties. Piemēram, kā no trim flaita golferiem 100 metru distancē PAR 4 bedrītē neviens netrāpa ar otro sitienu uz grīna.

Taču pozītīvu iespaidu, protams, ir nesalīdzināmi vairāk. Ja vēl ņem vērā teicamo vasaras laiku, skatītājiem nedēļas nogalē paveras iespēja redzēt lielisku golfu un just līdzi saviem favorītiem.

"Hansabanka Baltic Open" rezultāti pēc 1. dienas: http://www.golfdata.se/liveSMT/res_lbo.asp?sLang=SWE&tk=MM0830X&tour=MM 

Pēdējās izmaiņas , 25.07.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē