Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Vienu LMT rakstām, otrs prātā

Saulainajā jūnija sestdienā sezonas rezultātu sarakstos parādījās golferu iespētais cīņās "LMT Open", taču šie klasiskie mači atgādināja, ka nav tālu arī nākamās LMT atbalstītās sacensības, un tās jau būs viens no vietējiem sezonas "Major". Mazāk par trim nedēļām atlicis līdz LMT Latvijas amatieru čempionātam.

Tuvojoties vasaras saulgriežiem, "Ozo Golf Club" laukums ir kļuvis krietni sportisks, un Armands Puče zina teikt, ka tieši tādu to savulaik iecerēja laukuma arhitekts Rob Swedberg. Ātri grīni un links laukumiem līdzīgs rafs, kas spēj iedvest pret sevi respektu,- ar to visu bija jārēķinās jau "LMT Open" dalībniekiem.

Labāko handikapu grupā kungiem stableford spēlē nepārspēts palika Jānis Liepiņš, apliecinot, ka ilgu laiku dziedētais rokas savainojums vairs netraucē būt lieliskā formā. Uzvarētāja rezultāts bija 39 stableford punkti - tikpat cik otrās vietas ieguvējam Mārim Gulānam, taču Liepiņš rezultatīvāk nospēlēja pēdējās deviņas bedrītes, un tas šoreiz bija izšķiroši. Trešais ar 38 punktiem bija Ivans Uļjanovs.

Balvas pienācās arī labāko trijniekam sitienu spēlē, kur spicē ar 77 sitieniem finišēja Uļjanovs un Gulāns. Tā kā ziņa par nepieciešamību tomēr noskaidrot uzvarētāju abus pretendentus pārsteidza jau pēcspēles atlsābuma noskaņā, viņi vienojās uzvarētāju noteikt nevis ar bumbiņu, bet monētas palīdzību. Veiksme bija Uļjanova sabiedrotā.

Trešais sitienu spēles ieskaitē ar 78 punktiem finišēja Mikus Gavars, arī apliecinot, ka rokas dakterēšana būs sekmīgi noslēgusies.

Dāmām stableford cīņās uzvarēja Ingemāra Jansone, kam bija iespēja spēles grupā iedvesmoties no uzvārda māsas Lauras parauga. Lai arī Laura Jansone šoreiz palika aiz laureātu trijnieka, ASV studentu golfa meistarei sezonas galvenie mači Latvijā vēl tikai gaidāmi. Otro un trešo vietu sadalīja attiecīgi Vineta Ruka un Viktorija Lipska.

Kugiem otrajā handikapu grupā uzvarētāja godā sveica Guntaru Dobeli, kam sekoja Arkādijs Krasovickis un Roberts Vanadziņš.

LMT par golferu labsajūtu bija gādājis pavisam nopietni gan ar patīkamiem suvenīriem katram dalībniekam un kādu kaloriju laukumā, gan ar nopietnām balvām un uzsauktu pēcspēles mielastu. Ja arī pie šādiem nosacījumiem golferu nebija daudz vairāk par astoņiem desmitiem, jāņem vērā divi būtiski aspekti - prāvs zvērinātu golferu pulciņš ir devies uz Eiropas futbola čempionāta finālturnīru, turklāt junioru izlases līderi spēlē Vācijā.

Hole in one balvā savu izredzēto gaidījusī baltā BMW kupeja vairāk nekā 80 000 eiro vērtībā šoreiz palika vecmeitās. Bija gan situācijas, kad šķita, ka šī varētu būt īstā reize pirmā hole in one auto atslēgu pasniegšanai, taču gan Viļņa Baltiņa seniora, gan Valdas Gruntes sistās bumbiņas uz 13. bedrītes grīna izvēlējās mazliet kļūmīgu ceļu.

Hole in one sezona "Ozo Golf Club" kalendārā gan vēl nav beigusies. Pavisam noteikti uz auto varēs pretendēt jūlijā "Jaguar Open" un "Alliance Open" septembra sākumā, taču nav teikts, ka šim duetam nepievienosies vēl kāds turnīrs ar riteņotu hole in one balvu.

Radinot golferus pie drīzi gaidāmajiem lielajiem čempionātiem, jau nākamajā nedēļā "Ozo Golf Club" nāksies aizmirst bezrūpīgo stableford noskaņu, jo GANT pasaules latviešu "Open" balvas pasniegs pēc HCP neto rezultātiem. Golferu stāsti par trīsputiem un četrputiem skanēja jau pēc "LMT Open", un sagaidāms, ka grīni uz nākamo turnīru varētu kļūt vēl prasīgāki pret spēlētāju meistarību.

Pēdējās izmaiņas , 07.06.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē