Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Jaunatnei pieder Eiropa

Ar jaunatnes sparu valsts svētkos var lepoties ne tikai Latvija kopumā, bet arī golfa sabiedrība kā nācijas vitāla sastāvdaļa. Eiro kausa izcīņā svētdien "Viesturos" uzvarēja Kārlis Eniņš kopā ar Edgaru Gauruču, un arī otrās vietas ieguvēju Mališkovu komandā pusei spēlētāju ar paša atmiņām vien būtu par maz, lai zinātu teikt, kādēļ 4. maijs ir svētku diena.

Lieliskajā ziedoņa svētdienā Eniņš un Gauručs varēja justies vislabāk, jo sasniedza labāko rezultātu gan scramble sitienu spēlē (68), gan galvenajā neto ieskaitē (60). Igors un Artjoms Mališkovi ar neto 62,7 sitieniem bija otrie un tikai labāka komandas handikapa dēļ apsteidza trešo vietu guvušo Daci Barkāni un Stig Arntsen.

Lai gan uz turnīru Anglijā devies Kārlis Broders, pirms aizbraukšanas viņš acīmredzot paspēja sniegt pietiekami vērtīgus padomus, lai "Hansabanka Latvian Open" čempiona mamma Dace Brodere tiktu pie balvas par tālāko izsitienu dāmām 8./17. bedrītē. Ar tuvākajiem sitieniem attiecīgi 2./11. un 7./16. bedrītē izcēlās Igors Mališkovs un Lidija Gavrilova.

Kungiem varenākais izsitiens 5./14. bedrītē padevās Mārtiņam Pukšem, kurš bija vienā komandā ar pirmo reizi mūžā oficiālā turnīrā spēlējušo Agri Jākobsonu. Bija turnīrā arī citi debitanti, piemēram, Andris Hlibovs, un visi jaunpienācēji turējās godam.

Lai turnīrs noritētu ne tikai patīkamā un eiropeiskā, bet arī smaržīgā gaisotnē bija parūpējies "Bvlgari" zīmols. 

Pēc turnīra noslēguma golferi kluba mājā varēja skatīt vaigā vienu otru sporta slavenību no tiem laikiem, kad Latvija Eiropā bija tikai pēc zīmējuma uz globusa. Tā kā Igors Mališkovs ir ne tikai golfa, bet arī liels futbola cienītājs, "Viesturos" viesojās Gruzijas futbola veterāni, kuri astoņdesmitajos gados bija Tbilsi "Dinamo" slavas kaldinātāji.

Rezultātā kluba mājas restorāns bija tik pilns, ka senākos laikos šādos gadījumos pie durvīm parādītos uzraksts "Vietu nav". Šoreiz neviens ārā netika atstāts, taču vietu trūkuma dēļ ne visiem izdevās piepildīt savus plānus vienkārši atbraukt uz "Viesturiem" pusdienās.

Gruzīnu viesi nepalaida garām iespēju iepazīt arī šo to no golfa, un uz ripināšanas grīna varēja redzēt gan Otaru Gabeliju un Tengizu Sulakvelidzi, gan Aleksandru Čivadzi un Ramazu Šengeliju.

Pēdējās izmaiņas , 04.05.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē