Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Federācijai jauna valde

Notikumiem bagāta golferiem izvērtās ceturtdiena – svinīgā pasākumā tika sumināti aizvadītās sezonas laureāti, kā arī Latvijas Golfa federācijas (LGF) biedru pilnsapulcē tika izveidota jauna valde. Hronoloģiski tas viss notika otrādā secībā, jo vispirms LGF oficiāli tika pie jaunas ģenerālsekretāres Santas Pučes.

LGF pilnsapulce atbalstīja Inetas Kroderes-Imšas lūgumu atbrīvot viņu no ģenerālsekretāres pienākumiem pārāk lielās aizņemtības dēļ. Pamatdarbs prasa tik daudz laika, ka nav jēgas kādam aizņemt amatu, jo nav iespējams paveikt pietiekami daudz, skaidroja Krodere-Imša. Sapulces dalībnieki pateicās Kroderei-Imšai par paveikto un piekrita viņu atbrīvot.

Vēlmi pamest Latvijas Golfa federācijas prezidenta amatu līdzīgu argumentu vadīts pauda arī Vitauts Tučkus, norādot, ka jaunu biznesa izaicinājumu dēļ līdz šim nav spējis pienākumiem golfā veltīt pietiekami daudz laika un finanšu līdzekļu. Taču LGF biedri šādu notikumu pavērsienu nevēlējās pieņemt. Bija gan norādes uz prezidenta drīzāk reprezentatīvo lomu federācijas vadībā, gan arī argumenti, ka federācija nevar uz nenoteiktu laiku palikt ar tukšu prezidenta krēslu. Puses visbeidzot vienojās, ka Tučkus turpinās darboties līdzšinējā statusā, taču federācijai paliek iespējas meklēt viņam aizstājēju.

Ilgas diskusijas par jauno ģenerālsekretāri nebūt neraisījās, jo vairāk par vienu kandidātu nemaz nebija. Acīmredzot viena lieta ir teoretizēt par golfa attīstības stratēģiju, bet pavisam kas cits – atrast kandidatūras un piedāvāt cilvēkus, kas būtu gatavi strādāt. Turklāt algotu amatu federācijā nav. Līdz ar to balsošana par Kroderes-Imšas ieteikto Santas Pučes kandidatūru praktiski jau bija formalitāte.

Pēc LGF līdzšinējās valdes atbrīvošanas un diskusijām par tās veidošanas principiem sekoja jaunās valdes vēlēšanas, kas nostiprināja golfa klubu un laukumu pozīcijas. Jaunajā valdē ir LGF prezidents Tučkus, ģenerālsekretāre Puče, Sandra Opite („Viesturi”), Armands Puče („Ozo Golf Club”), Lars Jonsson (Saliena), Ingrīda Pīlādze (Dāmu klubs), kā arī Gundars Galkins kā mediju koordinators.

Par vienu biedru federācijā kļuva mazāk - organizācijas darbības pārtraukšanas dēļ iesniegumu Māra Gulāna personā iesniedza Siguldas minigolfa federācija.

Pēc sapulces "Hansabankas" lielās mājas restorānā risinājās 2007. gada sezonas laureātu apbalvošana. Teju vasarīgi siltais laiks bija retinājis dalībnieku rindas, taču ģimenisko noskaņu tas nemazināja. Balvas saņēma labākie pēc 2007. gada statistikas datiem, un īpašas ovācijas izpelnījās Vilmārs Jansons. Viņš balvu saņemšanā pārstāvēja savu meitu Lauru, kurai vēl Amerikā nav beigusies sezona.

Bija arī vairākas speciālbalvas, federācijai pateicoties lielākajiem atbalstītājiem "Hansabankai" un "Latvijas Mobilajam Telefonam". Tukšām rokām nepalika neviens no vakara viesiem - katrs varēja nest mājās jauki noformētu kompaktdisku ar 2007. gada sezonas sacensību statistiku un fotogrāfijās fiksētām kaislībām LMT Latvijas Amatieru čempionātā.

Attiecībā uz jauno sezonu - "Ozo un Callaway" sezonas pirmā turnīra starta laiki skatāmi 'Turnīru' sadaļā, vai klikšķinot uz 'karsto saiti'.

Tā kā esot radušās zināmas neskaidrības par reitinga turnīru statusu, jāpaskaidro, ka tāpat kā iepriekš arī šogad reitingā tiek iekļautas absolūti visas individuālās 18 bedrīšu sacensības, kas ir atklātas visiem spēlētgribētājiem. Tātad pirmie ieskaites mači bija jau 12. aprīlī "Viesturu" laukumā.

Pēdējās izmaiņas , 25.04.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē