Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Jansone "Atlantic Sun" čempione!

Līdz šim nepieredzētu panākumu Latvijas golfam sagādājusi Laura Jansone, trešdien kļūstot par ASV studentu sporta (NCAA) "Atlantic Sun" konferences čempionāta uzvarētāju individuālajā ieskaitē, kā arī palīdzot Austrumtenesijas valsts universitātei (ETSU) gūt uzvaru komandu ieskaitē. Uzvara ļāva ETSU "Lady Bucs" meitenēm pirmo reizi augstskolas vēsturē kvalificēties NCAA reģionālajam čempionātam.

Pirms pēdējās kārtas "Lady Bucs" komandu ieskaitē tuvākās konkurentes apsteidza par 28 sitieniem un neļāva sāncensēm pretendēt ne uz ko vairāk par 2. vietu. Finišā uzvarētāju pārsvars bija 25 sitieni.

Savukārt Laurai uzvaru pēdējā kārtā nodrošināja 77 sitieni (+5 virs PAR), turklāt pēdējās divās bedrītēs viņai bija jāpacīnās, lai saglābtu PAR. Ja 17. bedrītē tas izdevās ar vairāk nekā trīs metrus garu ripinājumu, tad 18. bedrītē pēc ne visai veiksmīga sitiena uz grīnu, pēc kura bumbiņa apstājās gandrīz 10 metrus aiz piepaceltā grīna, Jansonei izdevās teicams pičs. Lai gan vieta, kur bumbiņai piezemēties, nebija lielāka par trim metriem, pičs izdevās tik perfekts, ka ripinājums uz PAR palika pavisam vienkāršs.

"Godīgi sakot, [pičs] bija dienas sitiens un jutos lieliski, kad visi kliedza "Go in!"," Jansoni citēja ETSU komandas mājaslapā. Uzvarētāja atzina, ka nojautusi, kāda finišā ir katra sitiena nozīme cīņā par uzvaru. Taču, ja zinātu konkrēti, kāda tobrīd ir situācija rezultātu tabulas galvgalī, pičs būtu vēl grūtāks, atzina Jansone.

Summā Jansone nospēlēja ar 226 sitieniem (+10 virs PAR) un tuvākās konkurentes apsteidza par viena sitiena tiesu. Viena otrās vietas ieguvēja netrāpīja bērdija ripinājumu un pārspēle par čempiones titulu izpalika.

ASV studentu cīņās Jansonei šī ir otrā individuālā uzvara, taču pirmo reizi viņa palikusi nepārspēta konferences finālmačos.

"Es lepojos ar šo komandu un to, ko Laura spēja paveikt šajās pēdējās divās bedrītēs," teica ETSU golfa komandas trenere Stefanie Shelton. "Visas mūsu komandā finišēja TOP 9, un tas ir neticami. Tas ir sapņa piepildījums."

NCAA čempionāta reģionālais turnīrs sāksies 8. maijā, bet sacensību vieta vēl nav noteikta.

"Atlantic Sun" konferences čempionāta individuālie rezultāti: http://www.golfstatresults.com/public/leaderboards/player/static/player1256.html

"Atlantic Sun" konferences čempionāta komandu rezultāti: http://www.golfstatresults.com/public/leaderboards/team/static/team1256.html 

Pēdējās izmaiņas , 17.04.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē