Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Rūtotas debesis “bērdija” dēļ

PGA profesionālis Tripp Isenhour nav pirmais, kam gadījies ar bumbiņu nāvējoši trāpīt putnam, taču viņam notikumi “Grand Cypress” golfa laukumā Orlando (ASV) draud ar reālu cietumsodu par nežēlīgu attieksmi pret dzīvniekiem. Par simtprocentīgu nejaušību notikušo gan arī nevar nosaukt.

Decembrī Isenhour golfa laukumā piedalījās apmācības videoieraksta tapšanā, kad filmēšanas grupai problēmas radīja putns. Tā ķērkšana pārsimt metru attālumā traucēja skaņas celiņa ierakstā, un mēģinājumi lidoni aizbiedēt izrādījās nesekmīgi.

Kad putns nosēdās kokā nedaudz vairāk kā 50 metru attālumā, Isenhour sāka spārnaiņa virzienā sist bumbas. Kad ar kādu desmito mēģinājumu tika trāpīts, putns novēlās zemē beigts. Tas izrādījās sarkanplecu vanags - aizsargājamas sugas eksemplārs.

Isenhour taisnojās, ka nav gribējis vanagam trāpīt, bet tikai to aizbiedēt, taču tagad viņam par to būs jāpārliecina ne tikai sabiedrība, bet arī likumsargi. Ja Isenhour atzīs par vainīgu nežēlīgā attieksmē pret dzīvniekiem, viņam papildus naudas sodam jārēķinās arī ar līdz vienam gadam ilgu cietumsodu.

Ar PGA tūres starpniecību Isenhour ceturtdien izplatīja atvainošanos, norādot, ka patiesībā ir liels dzīvnieku draugs, ko apliecinot trīs viņa mājās pieņemtie patversmes kaķi, bet vanaga nāvi nav izraisījis ļaunprātīgs vai tīšs nodoms.

Pēdējās izmaiņas , 07.03.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē