Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Zinātnieks un pētnieks Mickelson

Nav noslēpums, cik daudz laika golfa profesionāļi pavada treniņlaukumos, lai slīpētu vēzienu un gatavotos kārtējām sacensībām. Taču dažu golferu prāts ir jo īpaši urķīgs, un pirmo vietu šajā sarakstā varētu ieņemt Phil Mickelson.

Mickelson padalījās iespaidos ar aģentūru “Reuters” par saviem ieradumiem nūju izvēlē. Lai atrastu sev piemērotu 64 grādu vedžu, Mickelson izmēģināja 10 “Callaway” ražojumus.

Sīkumu nūju izvēlē Mickelson nav – viņš vēlas zināt visus nūjas parametrus, ieskaitot nūjas galvas rādiusus, kāta īpašības, rievu formu un vēl neskaitāmus leņķus un garumus.

Mickelson arī kritiski vērtē apgalvojumus, ka nūju iespējams iepazīt treniņlaukumā. “No tā, kā sitieni ar nūju izdodas treniņlaukumā, nevar pateikt, kas būs laukumā,” viņš saka. “Varbūt bumbiņa lidos dažus jardus par tālu vai tuvu, varbūt bumba par daudz iegriezīsies.”

Jo vairāk laika ar nūjām tiek pavadīts izmēģinājumos, jo mazāk vilšanos nākas piedzīvot golfa laukumā, saka Mickelson.

Turpretim Ernie Els, kam arī ir līgums ar “Callaway”, jauna inventāra testēšanā ir cita ceļa gājējs. “Profesionāļiem visu izšķir sajūtas,” saka Els. “Viņiem ir datori un testa monitori, un es šo to izmēģinu, taču ne jau nedēļām ilgi. Man vajag tikai trīs vēzienus, lai pateiktu jā, vai nē.”

Els teic, ka viņam nav bijis problēmu ar draiveru vai dzelžu piemeklēšanu, bet atrast īsto puteri vienmēr esot pamatīgs izaicinājums.

Cik ātri Els spēj pierast pie jaunas nūjas, apliecināja “Callaway” sporta viceprezidents Nick Raffaele. Pirmo reizi paņēmis rokā jauno FT-5 draiveri Eiropas tūres “Johnnie Walker Classic” Pro-AM turnīrā, šajos pat mačos Taizemē viņš jau dalīja 6. vietu. Līgumu ar “Callaway” Els bija parakstījis tikai pirms nedēļas.

“Callaway” boss saka, ka uzņēmums lieliski sadzīvo ar abiem tik dažādajiem golferiem.

Pēdējās izmaiņas , 30.01.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē