Arhīvs
2. Maijs, 2024. Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds, Laris
Pāru kaujas
rezultâti

Jauno laukumu TOP 10

Kam šogad ceļi vedīs uz ASV, iespējams, pa rokai var gadīties kāds no tikai pērn tapušajiem laukumiem, kas jau iemantojuši plašu atzinību. “Travel & Leisure Golf” apkopojis 2007. gada jauno laukumu TOP 10. Ārpus ASV uzteikti divi jaunpienācēji Jaunzēlandē un Kanādā.

1. “Chambers Bay”, Vašingtonas štats

Mūsdienu jaunie golfa laukumi līdzinās dizaineru piedāvātajiem džinsiem – tiem jārada dzīves vētru papluinīts iespaids. Jau iepriekš ASV bija tapuši laukumi links estētikas stilā, taču šis Robert Trent Jones II veidojums ir pārāks. Tā kā tas ir municipālais laukums, tikt uz tā būs vieglāk nekā iekļūt spēlētāju sarakstā kādā no jaunajiem privātajiem laukumiem. Žurnāla par gada labāko atzītais laukums atrodams nepilnas stundas brauciena attālumā no Sietlas starptautiskās lidostas.

2. “Golf Club at Ravenna”, Kolorādo

Dažādi bunkuri harmoniski iekļaujas ainavā ar milzu smilšakmens monolītiem un mežainām nogāzēm netālu no Denveras. Laukums privāts.

3. “Stonebrae Country Club”, Kalifornija

Teicams stratēģiskā golfa paraugs Sanfrancisko līča piekrastē. Plašas ainavas un viļņoti fērveji kalna nogāzē. Laukums privāts.

4. “The Home Course”, Vašingtonas štats

Visticamāk kļūs par oficiālu Vašingtonas štata golfa rezidenci, jo pieder divām reģionālām golfa asociācijām. Vējainais links tipa laukums tapis pamestu munīcijas noliktavu vietā. Publisks laukums.

5. “Painted Valley Course”, Jūta

Laukums kalnos ar sniegotām virsotnēm fonā un Jack Nicklaus radītiem ūdens šķēršļiem 15 bedrītēs. Lai gan retinātajā gaisā bumbas lido tālāk, diez vai tas palīdzēs 718 jardu garajā 1. bedrītē (PAR 5). Laukums privāts.

6. “The Golf Club of Cape Cod”, Masačūseta

Tipiska ledāja veidota ainava, kur lieliski iekļaujas laukums, kas pirmajā iespaidā rada iespaidu par nejaušu tā elementu izvietojumu. Arhitekts Rees Jones ir atturējies no pārmērībām, kas šādiem laukumiem raksturīgi, grīnus un starta vietas izvietojot paaugstinātās vietās. Laukums privāts.

7. “Creeks Club at Reynolds Plantation”, Džordžija

Optiskās ilūzijas – tā mēdz devēt bedrītes, kas rada vienu iespaidu, bet jāspēlē pavisam citādi. Īpaši patiks spēlētājiem, kas māk izvēlēties īsto dzelzi un ar to arī uzsist. Laukums privāts

8. “Kinloch Club”, Jaunzēlande

Jack Nicklaus pirms 45 gadiem Jaunzēlandē piedalījās paraugspēlē, un šo vietu vairs nespēja aizmirst. Ziemeļsalā Taupo ezera piekrastē laukums tapis vulkāniskā ainavā.Publisks laukums.

9. “Gozzer Ranch Golf & Lake Club”, Aidaho

Kalni, ūdeņi, Tom Fazio laukuma dizains. Ja mājās būs palicis fotoaparāts, tas var krietni sabojāt omu neatkarīgi no rezultāta. Laukums privāts.

10. “Cobble Beach Golf Links”, Ontario (Kanāda)

Tikai divi nosaukuma burti to šķir no pasaulslavenā laukuma ASV. Taču abi iekārtojušies lieliskā vietā pie ūdeņiem, un Toronto golferi šo vietu redz sapņos. Kā papildinājums ir luksusa SPA un 10 numuru viesnīca. Publisks laukums.

Pēdējās izmaiņas , 17.01.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē