Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Dubaijā spēlēs par 10 miljoniem

Par pasaulē dāsnāko profesionālā golfa turnīru 2009. gadā kļūs „Dubai World Championships”, kur balvu fonds sasniegs 10 miljonu dolāru. PGA Eiropas tūrē iekļautais turnīrs risināsies vismaz piecus gadus, un pušu vienošanās paredz iespēju pagarināt līgumu vēl uz nākamajiem pieciem gadiem.

Uzvarētājs turnīrā, kas risināsies „Jumeirah Golf Estates”, saņems 1,66 miljonus dolāru. Savukārt Eiropas tūres „Order of Merit” pārdēvēs par „The Race to Dubai”, un pirmais numurs gada beigās saņems divu miljonu dolāru prēmiju.

Eiropas tūres vadība uzskata, ka „The Race to Dubai” cels sacensību drāmu vēl augstākā līmenī, piesaistot visus labākos golferus, kuri negribēs palaist garām iespēju spēlēt pasaulē naudīgākajā turnīrā. „Dubai World Championships" prezentācija atbilstoši tā statusam notika slavenajā „Burj Al Arab” – unikālā luksusa viesnīcā, kas uzcelta uz mākslīgas salas Persijas līcī.

Eiropas tūre neplānojot spēkoties ar ASV PGA, taču norāda, ka pat Tiger Woods nebūs izņēmums, un īpašu ielūgumu uz „Dubai World Championships” neviens nesaņems. Lai kvalificētos spēlēšanai Dubaijā, golferim sezonas laikā būs jāpiedalās vismaz 11 Eiropas tūres turnīros.

„Mēs vēlamies piedāvāt uzticamu alternatīvu tiem PGA golferiem, kuri nevēlas par dzīvesvietu izvēlēties ASV,” paziņoja Eiropas tūres boss George O'Grady.

Pirmais „Dubai World Championships” 2009. gadā notiks 19.-22. novembrī „Jumeirah Golf Estates” laukumos „Earth” un „Fire”. Abu laukumu dizaina autors ir Greg Norman.

Apvienotie Arābu emirāti cenšas pieradināt pasauli pie domas, ka ir pašsaprotami pie viņiem rīkot augsta līmeņa golfa un tenisa turnīrus. Tieši Dubaija ir tā vieta, kur taps pirmais Tiger Woods dizaina laukums. „The Tiger Woods Dubai” kompleksā būs 7700 jardu PAR 72 laukums, golfa akadēmija, 320 ekskluzīvas villas un viesnīca ar 80 numuriem.

Pagaidām profesionāļiem finansiāli pievilcīgākais ir ASV PGA tūres „Players Championship” ar deviņu miljonu dolāru balvu fondu.

Pēdējās izmaiņas , 07.12.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē