Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaules kauss Skotijai

Colin Montgomerie līdzšinējam titulu sarakstam svētdien pievienoja vēl vienu - kopā ar Marc Warren viņš Ķīnā sagādāja Skotijai pirmo uzvaru Pasaules kausa izcīņā. Solīdās balvas ieguvēji piecu miljonu dolāru turnīrā noskaidrojās pārspēlē, kur skoti trešajā bedrītē pieveica ASV duetu Boo Weekley un Heath Slocum.

Skotijas komanda Pasaules kausam bija tuvu arī pirms gada, taču toreiz Barbadosā pārspēlē jau pirmajā bedrītē zaudēja vāciešiem Bernhard Langer un Marcel Siem.

"Mission Hills Golf Club" laukumā uzvaras punktu četras dienas ilgušajam turnīram pielika Montgomerie, pēc kura īsa ripinājuma bedrīti Skotija izspēlēja ar PAR. Amerikāņi varēja vēl situāciju saglābt, taču Weekley 15 pēdu distance izrādījās par lielu.

Pirmo reizi Pasaules kausa īpašniekus noteica pirms 54 gadiem, kad turnīra nosaukums bija Kanādas Kauss, un trofejas ieguvēju vidū ir tādas zvaigznes kā Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Ben Hogan un Tiger Woods.

Pēdējos gados turnīrs gan bija mazliet panīcis un tam nebija viegli piesaistīt uzmanību. Pēc noslēgtā līguma ar "Mission Hills Golf Club" Pasaules kausa ieguvējus tur noteiks arī nākamās 11 sezonas.

Pasaules kausa izcīņa

*1. Skotija 263

2. ASV 263

3. Francija 264

4. Anglija 265

5. Dienvidāfrika 267

=6. Zviedrija 268

=6. Nīderlande 268

=6. Vācija 268

=6. Argentīna 268

10. Dānija 269

Pēdējās izmaiņas , 27.11.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē