Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropas tūrē bez “Russian Open”

No iepriekš ieņemtajām pozīcijām nācies atkāpties rīkotājiem Krievijā – 2008. gadā Eiropas PGA tūres kalendārā vairs nav “Russian Open”. Vietējās situācijas pārzinātāji to skaidro ar atkāpšanos pirms uzbrukuma, taču atzīst, ka problēmu nav palicis mazāk, bet drīzāk gan tieši otrādi.

Kā pirmo problēmu golf.ru komentētājs Aleksejs Nikolovs min nepateicīgos laika apstākļus, jo “Russian Open” varot rīkot tikai no jūnija beigām līdz septembra sākumam, bet tajā laikā jau tāpat ir daudz nozīmīgāku turnīru. Taču viņa paša tālāk pārskaitītie citi argumenti liek saprast, ka ne ja daba visā vainojama.

Aktīvi un agresīvi Eiropas tūrē sevi piesaka arābi un aziāti, tajā skaitā arī Kazahstāna. Jau 2009. gadā Kazahstānas “Open” profesionālajiem golferiem spēšot piedāvāt lielāko turnīra balvu fondu postpadomju telpā.

Arguments par Krievijas nošķirtību gan šķiet šaubīgs, jo salīdzinājumā ar pārlidojumiem uz Āziju kāda lieka stunda lidmašīnā no Rietumeiropas tāds nieks vien ir.

Drīzāk, ka profesionāļus nevilina nezināmais, ja vienlaicīgi netiek solīta iespēja labi nopelnīt. Neraugoties uz naftas cenu kāpumu un ekonomikas attīstību, Krievija nespēj konkurēt kaut vai ar Ķīnu golfa turnīru balvu fondu ziņā.

Arī Krievijas īpatnības vīzu kārtošanā ne vienam vien spēlētājam likušas atmest ar roku mēģinājumiem kļūt par “Russian Open” dalībnieku. Ja rīkotājiem neizdosies piesaistīt nopietnus sponsorus, iespējams, 2008. gads nebūs vienīgais, kurā “Russian Open” pastāvēs tikai nākotnes plānos un pagātnē.

Pēdējās izmaiņas , 22.11.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē