Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Birkavs pļavu čempions

Sestdien ar dramatiskām pārspēlēm Rojā noslēdzās 9. Latvijas Pļavu golfa asociācijas čempionāts, kur čempiona titula ieguvēju nācās noteikt pārspēlē. Vislabāk ar visiem pārbaudījumiem un klimata kaprīzēm tika galā Gatis Birkavs, kļūstot par uzvarētāju sezonas kopvērtējumā.

Gūstot uzvaru pēdējā posmā, kopvērtējumā rezultātu izlīdzināja Ainārs Počs, un tas nozīmēja, ka ar deviņiem sezonas posmiem čempiona noteikšanai ir bijis par maz, un bez pārspēles neiztikt. Dramatisma pilnā trīs bedrīšu pārspēlē stabilāks tomēr izrādījās Birkavs.

Cīņa par 3. vietu nebija mazāk dramatiska. Kad Jurģis Ābele posmā nospēlēja par sitienu labāk nekā Agris Šalmis, jau draudēja pārspēle, bet vidū iespraucās Haralds Flemings, nospēlējot vienādi ar Ābeli. Pārspēlē stiprākus nervus parādīja Jurģis, tā apsteidzot arī kopvērtējumā Šalmi.

Dāmām kopvērtējumā nepārspēta palika sezonas līdere Anita Rasiņa, pārliecinoši uzvarot arī pēdējā posmā vietējās spēlētājas.

Laika apstākļi Rojā sabraukušos golferus brīžiem spīdzināja un mērcēja, brīžiem priecēja ar neticami skaistām varavīksnēm un saulīti. Laukums izrādījās jauks, interesants un nebūt ne tas vieglākais. Visi dalībnieki saka paldies Normundam Liepam un Andrim Vaivodam par iniciatīvu un izturību laukuma izveidošanā un uzturēšanā.

Tagad pļavu golfā iestājies pārtraukums līdz nākamajam gadam, kad startēs nu jau jubilejas 10. Latvijas Pļavu golfa asociācijas čempionāts. Jāpiebilst, ka šogad vismaz reizi kādā posmā startēja 103 golferi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Vēl gan sezona nav noslēgta arī ārpus Rīgas, un valmierieši rēķinus kārtos 21. septembrī plkst. 12:00 "Denderos" Valmieras čempionāta ietvaros.

Turnīru rezultātu un pļavu sezonas noslēguma reitings apskatāmi attiecīgajās sadaļās.

Pēdējās izmaiņas , 17.09.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē