Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropa cer uz revanšu Solheim kausā

Eiropas un ASV golferes jau nākamajā nedēļas nogalē gaidīs principiālas transatlantiskas cīņas par Solheim kausu. Turnīrs notiek katru otro gadu, un šoreiz tas risināsies Zviedrijā, “Halmstad Golfclubb” laukumā. Galvenais rīkotājs līdz ar to ir Zviedrijas Golfa federācija, taču sadarbības partneru statusā aktīvi darbojas arī visu pārējo Ziemeļvalstu nacionālās federācijas.

Solheim kausa izcīņu ne velti uzskata par visaugstākās klases turnīru, kas piesaista spožākās zvaigznes, un līdz ar to arī skatītājus. ASV un Eiropas komandu cīņā pagaidām labāk veicies amerikānietēm, kam deviņos līdz šim notikušajos mačos ir sešas uzvaras. Eiropas komanda ir uzvarējusi trīs reizes, taču eiropietes cer, ka Zviedrijā tiks arī pie ceturtā panākuma.

Dāmu golfā prestižākais komandu turnīrs ilgs trīs dienas no 14. līdz 16. septembrim, kopumā sadalot 28 punktus. Trijās dienās būs pa astoņiem foursome un fourball mačiem, kā arī 12 individuālas divcīņas. ASV komandā spēlēs četras profesionāles bez Solheim kausa pieredzes, bet eiropietēm debija būs trim spēlētājām (Linda Wessberg, Bettina Hauert un Becky Brewerton).

Visu Ziemeļvalstu nacionālo federāciju iesaistīšanas 2007. gada Solheim kausa rīkošanā pamatā ir gan komerciālas intereses, gan centieni popularizēt dāmu profesionālo golfu. Sagaidāms, ka Halmstādē notikumiem sekos ari ne viens vien Latvijas golfa cienītājs.

Solheim kausa komandas:

Eiropa

Becky Brewerton (Velsa), Laura Davies (Lielbritānija), Sophie Gustafsson (Zviedrija), Bettina Hauret (Vācija), Maria Hjort (Zviedrija), Trish Johnson (Lielbritānija), Catriona Matthew (Skotija), Gwladys Nocera (Francija), Suzann Pettersen (Norvēģija), Annika Sörenstam (Zviedrija), Iben Tinning (Dānija), Linda Wessberg (Zviedrija)

Kapteine: Helen Alfredsson

ASV

Nicola Castrale, Paula Creamer, Laura Diaz, Natālija Gulbe, Pat Hurst, Julie Inkster, Cristie Kerr, Brittany Lincicome, Stacy Prammanasudh, Morgan Pressel, Angela Stanford, Sherri Steinhauer

Kapteine: Betsy King

Pēdējās izmaiņas , 06.09.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē