Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Čempions liek pie karoga

Sekojot tradīcijām, ar pērnā gada čempiona Daniel Lindgren sitienu pāri Āgenskalna līcim trešdien aizsākās "Hansabanka Baltic Open", kas trīs dienas nedēļas nogalē turēs sasprindzinājumā Ziemeļeiropas golfa profesionāļus. Lindgren visiem apliecināja, ka arī šogad nav noskaņots uz izklaidi, un viņa sistās bumbiņas krita cieši blakus mērķim.

Naskākie Ziemeļvalstu spēlētāji jau paspējuši iemēģināt "Ozo Golf Club" laukumu, taču Lindgren trešdien pēc ierašanās Rīgā tik vien paspēja kā novietot somas viesnīcā, kad jau bija jādodas uz turnīra atklāšanas pasākumu. Neraugoties uz tumšajiem mākoņiem, ko vēji Daugavmalā trieca ar nebēdnīgu sparu, Lindgren apliecināja, ka pat šādi laika apstākļi nav šķērslis nopietna līmeņa profesionāļiem.

Arī slīpajā pretvējā, kas locīja pie "Hansabankas" centrālās ēkas mauriņā novietoto karogu, Lindgren ar 7. dzelzi mierīgi raidīja bumbiņu 154 metrus no AB dambja pāri ūdens klajumam. Ja zālienā pie bankas būti izpļauts grīns, Lindgren tiktu pie droša bērdija ripinājuma, jo pāris pirmās bumbiņas krita dažu metru attālumā no karoga.

Uzrunā preses pārstāvjiem un turnīra atklāšanas viesiem "Hansabankas" valdes priekšsēdētājs Māris Avotiņš pauda cerību, ka gaidāms intriģējošas sacensības, kas kļūs par vēl vienu soli golfa augšupejai un lielākai atpazīstamībai Latvijā. Nopietnu cīņu solīja arī "Ozo Golf Club" direktors Armands Puče, atgādinot, ka šogad "Hansabanka Baltic Open" ir ne tikai "Telia" tūres sacensības, bet arī iekļautas Dānijas un Somijas profesionālo tūru ieskaitē.

Ceturtdien profesionāļu sabiedrību un viņu meistarības paraugdemonstrējumus izbaudīs "Hansabanka Baltic Open" Pro-Am turnīra dalībnieki, bet piektdien jau gaidāma pirmā no trim sacensību kārtām.

"Hansabanka Baltic Open" tradīcija ir arī žurnālistu kausa izcīņa, kas "Ozo" laukumā risinājās jau otrdien. Avotiņa pasniegto balvu izpelnījās "Sporta Avīzes" žurnālists Ingmārs Jurisons, kurš pateicības uzrunā apliecināja, ka Mediju kluba biedriem rezultātu kartiņas vēl ilgi atgādinās, cik nopietns laukums sagatavots profesionāļu cīņām.

Lindgren prognozēja, ka tik nepastāvīgos laika apstākļos "Hansabanka Baltic Open" iespējami jebkādi pārsteigumi, taču viņš pats ir apņēmības pilns kļūt par pirmo golferi, kam "Ozo" laukumā izdosies aizstāvēt profesionāļu turnīra čempiona titulu. Cerams, kāds patīkams pārsteigums būs arī no Latvijas golferiem, kam pirmajās divās dienās jāpacīnās par kata pārvarēšanu.

Lai gan galīgais turnīra dalībnieku saraksts vēl nav apstiprināts, notikumu gaita liecina, ka tas neapšaubāmi būs gan visplašāk pārstāvētais "Hansabanka Baltic Open" vēsturē, gan ar visspēcīgāko dalībnieku sastāvu. Atliek tikai sekot notikumiem laukumā.

Pēdējās izmaiņas , 25.07.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē