Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Vēsturiska uzvara amatierim

Kopš PGA Eiropas tūres dibināšanas galvenā loma apbalvošanas ceremonijās allaž bija rezervēta profesionāļiem, taču viss mainījās aizvadītās nedēļas nogalē Portugāles „Open”. Spānis Pablo Martin kļuva par pirmo amatieri, kas spējis uzvarēt tik augsta līmeņa profesionāļu turnīrā.

Lai gan uzvara dod Martin iespēju uzreiz kļūt par profesionāli un saņemt Eiropas PGA tūres spēlētāja karti, no amatiera statusa 20 gadu vecais golferis negrasās šķirties, jo vēlas pabeigt studijas Oklahomas valsts universitātē ASV. Ja Martin divu nedēļu laikā neizņems PGA Eiropas tūres karti, 2007.gadā viņš tūrē kā profesionālis spēlēt nevarēs.

Eiropai atšķirībā no ASV PGA tūres līdz šim nebija sava amatiera – turnīra uzvarētāja. Amerikā Phil Mickelson vēl amatiera statusā 1991.gadā uzvarēja „Tucson Open”.

PGA Eiropas tūri nodibināja 1971.gadā, un pirmā pilnvērtīgā sezona tai bija vēl gadu vēlāk.

Savukārt dāmas aizvadītajā nedēļas nogalē jau noskaidroja sezonas pirmā „Major” turnīra uzvarētāju. Arī te triumfēja jaunība 18 gadus vecās amerikānietes Morgan Pressel personā. Čempione summā nospēlēja ar -3 zem PAR, ar ko pietika, lai Kalifornijā "Kraft Nabisco Championship" apsteigtu visas favorītes.

Vēl nekad iepriekš LPGA „Major” turnīrā nebija uzvarējusi tik jauna golfere –, kad čempione kopā ar savu vecmāmiņu un kediju izbaudīja triumfa peldi dīķī pie „Mission Hills Country Club” kluba mājas, Pressel bija 18 gadus 10 mēnešus un 9 dienas veca.

Savukārt Natālijai Gulbei arī sezonas pirmajā „Major” turpinājās straujš pikējums – trešajā turnīrā pēc kārtas nācies palikt aiz kata.

Pēdējās izmaiņas , 03.04.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē