Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pro veikali gatavojas

Peļķes vēl klāj ledu, nevis pirmo pavasara zālīti, tomēr rosība pirms sezonas sākuma kļūst arvien skaidrāk apjaušama. Skaidra lieta, ka jaunajā sezonā gribēsies labi spēlēt ne tikai uz arvien labākas meistarības rēķina, bet arī iegādājoties šo to nūju arsenāla papildināšanai. Tātad, kas jauns Latvijas laukumu pro veikalos?

Pirmie par jaunumiem vēstīja „Ozo Golf Club”, kur pro veikalā ienācies „Callaway” modes un tehnoloģiju kliedziens - kvadrātveidīgie draiveri. Testēšanai treniņlaukumā laika apstākļi vēl nav īsti piemēroti, bet „Callaway” tehnologu jaunie brīnumi veikalā ir apskatāmi un aptaustāmi. Ja uzrunā, tad arīdzan nopērkami.

Japāņi esot iemācījušies audzēt kubveida arbūzus, lai tie veikalos un transportā neaizņemtu tik daudz vietas. Golfa nūju ražotājus līdzīgas formas izvēlē tomēr vadījuši citi faktori.

„Callaway” norāda, ka visa pamatā ir fizika. Ar tradicionālas formas draivera galvu neprecīzi trāpot pa bumbiņu, nūja sašķiebjas, izraisot bēdīgu bumbas lidojuma trajektoriju. Turpretim tāds kvadrātveida draiveris kā FT-i ļauj nūjas galvas izsvarojumu vairāk novirzīt uz stūriem, kas tradicionālai formai nav iespējams. Līdz ar to FT-i ļauj sist daudz precīzāk arī tad, ja nepiederat tiem golferiem, kam precīzs trāpījums ar draivera galvas centru nesagādā nekādas grūtības.

Tātad ar kvadrātu sitieni iznāk daudz taisnāki, un tas ir „Callaway” galvenais vēstījums tiem, kas savu meistarību novērtē ar vēsu prātu. Kvadrātveida draiveri ir atraduši vietu arī profesionāļu somās. Tiesa, tiem, kas vēlas ar draiveri sist ne taisnā virzienā, kvadrāts, iespējams, nebūs vienīgais draiveris somā.

Sezonai tuvojoties, nesnauž arī Salienā un „Viesturos”, bet tur iznācienus rampu gaismā plāno mazliet vēlāk. Salienā pro veikala ziņā esot gaidāmi lieli jaunumi, kas tapšot zināmi jaunnedēļ. Ap to pašu laiku kļūs zināms, ko labu šosezon gaidīt „Viesturu” pro veikalā.

Pēdējās izmaiņas , 07.03.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē