Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

R&A ierobežo tehnoloģijas

Lai radinātu golferus pirmajos sitienos vairāk censties trāpīt uz fērveja, Sentendrjūsas Karaliskais un antīkais golfa klubs (R&A) ievieš izmaiņas nūju dizainā. R&A nosaka jaunus nūjas sejas gropju parametrus, tiesa par obligātiem tie kļūs, sākot ar 2010.gadu.

Pašlaik meistarīgiem golferiem ir iespējams ar īpašu nūju galvas gropju izvietojumu sitiena brīdī no rafa palielināt bumbas iegriešanas (spin) momentu, skaidro R&A noteikumu un inventāra standartu direktors David Rickman.

Īpaši ievērojamas izmaiņas ir kļuvušas, laika gaitā, uzsvēra Rickman. Jaunie standarti tiek ieviesti, lai spēlētāji kā senākos laikos vairāk censtos trāpīt fērvejā, nevis, pateicoties tehnoloģiju iespējām, labi sistu no rafa.

“Tas palīdzēs atjaunot vajadzīgo līdzsvaru spēlē, un nodrošinās, ka prasmei joprojām būs dominējoša loma veiksmīgā spēlē,” norāda Rickman.

Jaunie standarti no 2010.gada janvāra būs jāievēro visās nūjās, izņemot draiverus un puterus. Augstas meistarības spēlētāju sacensībās standartus varēs ieviest no 2009.gada janvāra.

R&A ir uzsākusi piecu mēnešu konsultāciju periodu ar nūju ražotājiem, un pēc šī laika noteiks, kad tehniskās izmaiņas stāsies spēkā pārējiem golferiem. Sagaidāms, ka šis laikaposms varētu būt vismaz 10 gadu ilgs, ņemot vērā inventāra nomaiņas izmaksas.

Pēdējās izmaiņas , 28.02.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē