Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Rudenī atkal pasaules čempionāts

Vietu starptautiskajā amatieru sacensību kalendārā atradušas sacensības ar nepārprotami nozīmīgu nosaukumu – pirmais individuālais pasaules amatieru čempionāts. Individuālie čempioni kļūs zināmi oktobra sākumā Bermudās, un iespēja pieteikt dalībniekus ir dota katrai nacionālajai federācijai.

Turnīrs nule kā oficiāli izsludināts, un kļuvis skaidrs, ka no 1. līdz 5. oktobrim Bermudās noskaidros četrus titulu īpašniekus – čempionus kungu un dāmu konkurencē, kā arī uzvarētājus senioriem un seniorēm. Katra nacionālā federācija drīkst pieteikt pa vienam dalībniekam katrā kategorijā.

Lai spēlētu senioru konkurencē, līdz šī gada 1.oktobrim jāpārsniedz 55 gadu robeža. Noteiktais vecuma limits ir vienāds gan kungiem, gan dāmām.

Turnīru uzņem Bermudu Golfa federācija. Starptautiskās Golfa federācijas (IGF) mājaslapā šobrīd nav ziņu par pasaules amatieru individuālo čempionātu, taču turnīrs diez vai notiktu pret tās gribu, jo sākotnēji informācija par gaidāmajām sacensībām tika izplatīta pērn rudenī pasaules amatieru komandu čempionāta laikā Dienvidāfrikā.

Individuālā pasaules čempionāta rīkotāji uzsver, ka viņu turnīrs ir bezpeļņas pasākums, un tā mērķis ir dot iespēju sacensties pasaules labākajiem amatieriem.

Ja arī Latvijā uzskatīs par nepieciešamu būt pārstāvētiem pirmajā individuālajā amatieru pasaules čempionātā, cienīgākos braucējus nevarēs noskaidrot ilgās kvalifikācijas sērijās. Visi pieteikumi iesniedzami ne vēlāk par 1.maiju, un, cik noprotams pēc rīkotāju informācijas, minot dalībnieku vārdus.

Visu aktuālāko informāciju organizatori sola publicēt savā mājaslapā www.wagc.bm , kas tapšot apskatāma no 19.februāra.

Kas no jaunā čempionāta sagaidāms? Savu attieksmi golfs.lv katram piedāvā paust, atbildot uz 'Aktuālo jautājumu'?

Pēdējās izmaiņas , 13.02.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē