Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Āzijā dominē juniori

Olimpiskā sporta veida statusa trūkums nav liedzis iekļaut golfu citās liela mēroga sacensībās. Āzijas spēlēs Katarā piektdien aizvadītās pirmās kārtas rezultāti apliecina, ka arī tāda līmeņa mačos, ko uzskata par tramplīnu uz profesionāļa karjeru, spēlētāja vecumam nav nozīmes. Nospēlējot ar -6 zem PAR, vadībā izvirzījās 15 gadus vecais Taivānas juniors Pan Cheng-Tsung.

Līdera rezultāts vēl jo vairāk ir respektējams tādēļ, ka cīņas "Doha Golf Club" 7122 jardu garajā laukumā notika pamatīgā vējā. Nepateicīgie laika apstākļi gan netraucēja 21 no 72 dalībniekiem nospēlēt zem PAR.

Astoņus bērdijus un divus bugijus izspēlējušā Pan tuvākie sekotāji atpaliek par diviem sitieniem. Pirmajā pieciniekā tikai viens spēlētājs ir vecāks par 20 gadiem.

Dohā spēlē vairāki golferi, kas pirms pusotra mēneša startēja pasaules amatieru komandu čempionātā. Vislabāk no viņiem pagaidām veicas 19 gadus vecajam Kang Sung-Hoon, kurš Dienvidāfrikā palīdzēja Dienvidkorejas izlasei pakāpties uz 5.vietu. Kang ir viens no četriem līdera tuvākajiem sekotājiem.

Uzvara Āzijas spēlēs tradicionāli paver ceļu uz profesionāļa karjeru. Iepriekšējās Āzijas spēlēs uzvarējušais indietis Shiv Kapur ir vadošs spēlētājs Āzijas tūrē, bet agrākos gados uzvaras guvušie Shigeki Maruyama, Kaname Yokoo un Tomohiro Kondo tagad ir zināmi ne tikai dzimtās Japānas profesionāļu aprindās.

Pēdējās izmaiņas , 08.12.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē