Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Golfa bankā līderu maiņa

Vienam no lielākajiem Latvijas golfa atbalstītājiem „Hansabankai” uzņēmuma augstākajā vadībā notiek izmaiņas - darbu valdes priekšsēdētājas amatā pārtrauc bankas ilggadējā vadītāja Ingrīda Blūma un valdes priekšsēdētājas vietnieks Uģis Zemturis. Par bankas valdes priekšsēdētāju no nākamā gada 1.janvāra kļūs Māris Avotiņš.

Avotiņa vadītās komandas galvenais uzdevums būšot panākt, lai "Hansabanka" tiek atzīta par modernākās bankas paraugu. Īpašu uzmanību viņš nolēmis veltīt arī darbinieku motivācijas un izaugsmes stiprināšanai, nostiprinot banku kā labāko darba devēju Latvijā. Avotiņš sola, ka banka arī turpmāk būs sociāli atbildīga institūcija, turpinot atbalstīt izglītības, kultūras un sporta projektus, kuru vidū vietu cerams saglabās arī golfs.

Turpmākai bankas līdzdalībai golfa projektos mudina noticēt fakts, ka jaunais valdes priekšsēdētājs pats ne reizi vien ir redzēts golfa laukumā un spēlējis Pro-Am.

Ar „Hansabankas” vārdu tradicionāli saistās pirmais profesionālais golfa turnīrs Baltijā „Hansabanka Baltic Open”, kā arī nu jau vairākas sezonas gada prestižākais amatieru turnīrs „Hansabanka Latvian Open”.

Abi vadītāji šobrīd ir izvēlējušies meklēt jaunus izaicinājumus, un viņu vēlmes tiek respektētas, bankas paziņojumā norādīja "Hansabankas" grupas valdes priekšsēdētājs Erkki Raasuke, atzīstot, ka Blūmas un Zemtura ieguldījums ir bijuši būtiski faktori, lai "Hansabanka" kļūtu par Latvijas banku sektora līderi.

Gan Blūma,  gan Zemturis, kurš atbildēja arī par klientu apkalpošanu, darbu "Hansabankā" pametīs nākamā gada 1.janvārī.

Bankas paziņojumā teikts, ka Blūma no amata aiziet personīgu iemeslu dēļ - bankā nostrādāti jau vairāk nekā 14 gadu un šobrīd viņa vēloties atpūsties pēc saspringtiem bankas attīstības gadiem, ieturēt pauzi un vēl tikai lemt par savu turpmāko darbību.

Blūma nešaubās, ka Avotiņa vadībā "Hansabankas" vadības komandai un darbiniekiem būs pa spēkam sasniegt izvirzīto mērķi padarīt "Hansabanku" par labāko banku Eiropā jau tuvāko gadu laikā. Savukārt Zemturis no bankas aiziet, jo pēc "Hansabankā" paveiktā jūtas gatavs kaut kam lielākam.  Zemturis vēl neatklāj, kur plāno strādāt turpmāk, taču piebilst, ka nākotnē apsver iespējas darboties kā uzņēmējs.

Blūma "Hansabankas" valdi vada kopš 1996.gada vasaras - amatā viņa tika iecelta pēc tam, kad Igaunijas "Hansabank" kļuva par bankas īpašnieci. Toreiz "Hansabankas" nosaukums vēl bija "Vācijas-Latvijas banka". "Hansabanka" ir lielākā Latvijas banka pēc aktīvu apjoma.

Pēdējās izmaiņas , 06.12.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē