Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Krievija Eiropas dāmu tūrē

Eiropas Dāmu tūres kvalifikācijas turnīrs Spānijā noslēdzies ar Krievijas golfam glaimojošu iznākumu – bijusī „Latvian Open” čempione Marija Verčenova kļuva par pirmo kaimiņvalsts golferi, kas izcīnījusi pilntiesīgu dalības karti spēlēšanai Vecās pasaules spēcīgāko profesionāļu sabiedrībā. Krievijas Fiziskās kultūras, sporta un tūrisma universitātes studente „La Cala” Ziemeļu laukumā ar savu uzdevumu tika galā pārliecinoši.

Verčenova turnīrā dalīja 14.vietu, četru kārtu summā nospēlējot ar +1 virs PAR. Kā vēsta viņas pārstāvētais „Moscow City Golf Club” (MCGC), Verčenova ir ne tikai pirmā krieviete, bet arī pirmā Austrumeiropas golfere, kas tikusi pie pilnvērtīgas dalības „Ladies European Tour”, un līdz ar to pāriet profesionāļos.

Pilnvērtīgu karti dalībai Eiropas tūrē Spānijā nopelnīja 28 no 95 kvalifikācijas spēlētājām, un Verčenova to paveica ar četru sitienu rezervi. Visveiksmīgākā viņai bija trešā kārta, kad par Krievijas golfa Mariju Šarapovu dēvētā Verčenova nospēlēja ar 68 sitieniem (-4 zem PAR).

Verčenova ir bijusi audzēkne jauniešu sporta skolā, kas darbojas MCGC, bet pašlaik viņu trenē tēvs Vitālijs Verčenovs.

Verčenova „La Cala” laukumā nebija vienīgā no Latvijas junioru redzētajām spēlētājām. Ar dalītu trešo vietu tūrē iekļuva Kiran Matharu, kas pirms nepilna gada kopā ar Lauru Jansoni spēlēja Floridā „Orange Bowl” turnīrā.

Matharu 17 gadu un deviņu mēnešu vecumā ir otra jaunākā spēlētāja, kam izdevies iegūt pilnu tūres dalībnieces karti.

„Ladies European Tour” kvalifikācijas turnīra rezultāti: http://www.ladieseuropeantour.info/tic/tmresult.cgi?tourn=QS02~result=PF~dc=N~cardlink=Y~~season=2006~style=20~groupties=Y~pr=Y~textout=N~bordersize=1~fontsize=M~winfocus=Y~

 

Pēdējās izmaiņas , 05.12.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē