Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Harrington neticamais uzvaras sitiens

Izcīnot uzvaru „Dunlop Phoenix” turnīrā Japānā, Padraig Harrington izdevās nedaudz mazināt Tiger Woods kā teju nepārspējama play-off, jeb „ātrās nāves”, pārspēļu speciālista slavu. Turklāt otrajā pārspēles bedrītē Harrington bija nonācis nepatīkamā situācijā, taču prata izdarīt īstu brīnumsitienu. Savukārt Woods play-off zaudēja tikai otro reizi 16 oficiālos turnīros.

Woods pēdējās kārtas sešās noslēguma bedrītēs pazaudēja trīs sitienu pārsvaru, ļaujot Harrington panākt neizšķirtu. Uzvaras gadījumā Woods „Dunlop Phoenix” būtu palicis nepārspēts trešo gadu pēc kārtas.

Abi līderi četras kārtas izspēlēja ar 271 sitienu (-9 zem PAR). Tuvu vietai pārspēlē bija arī japānis Kejichiro Fukabori, taču viņam īgla puts pēdējā bedrītē aizķēra bedrītes maliņu un palika turpat blakus.

Harrington nenoliedza, ka veiksme pārspēlē bija viņa sabiedrotā, taču uzsvēra, ka parasti veicas drosmīgajiem. Pēc huka sitienā no pārspēles otrās bedrītes tee Harrington bumbiņa nonāca aiz Y-veida koka. Harrington šādā situācijā ne tikai prata labi nomērķēt, bet arī vēl labāk uzsist. Bumbiņa trāpīja priedes žāklī, un uzšāvās augstāk gaisā, aizlidojot vēl 130 jardus.

Pēc brīnumainā sitiena bumbiņa piezemējās nomīdītā rafā, taču ļoti pateicīgā pozīcijā. Harrington nekavējās to izmantot, lai ar trešo sitienu PAR 5 bedrītē bumbiņu noliktu pie paša karoga, un bērdijs pat nebija vairs tehnikas jautājums. Savukārt Woods bedrīti izspēlēja klasiski, bet četrmetrīgu bērdija ripinājumu netrāpīja.

Līdz šim vienīgo reizi oficiālos turnīros Woods play-off bija zaudējis 1998.gadā „Nissan Open”, kur uzvarēja Billy Mayfair. Vēl vienu play-off zaudējumu Woods piedzīvoja tajā pat gadā neoficiālā „Million Dollar Challenge” turnīrā Dienvidāfrikā.

Šonedēļ Woods gaida „PGA Grand Slam of Golf” turnīrā Havaju salās, kur tiekas „Major” turnīru uzvarētāji. Ar divu šīgada  Major” uzvarētāju 36 bedrītēs konkurēs „US Open” čempions Geoff Ogilvy, kā arī pieaicinātie Mike Weir un Jim Furyk.

Pēdējās izmaiņas , 21.11.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē