Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Miljons Paragvajai

Favorītēm nepieskaitītā paragvajiete Julieta Granada svētdien Floridā izcīnīja līdz šim lielāko naudas balvu LPGA vēsturē, par uzvaru sezonas noslēguma čempionātā saņemot vienu miljonu dolāru. „Tour Championship” izcēlās ar revolucionāru reglamentu, kas paredzēja vairākus katus, un pirmās vietas ieguvēju noteica pēc 18 bedrīšu izspēles rezultātiem.  Fināla astoņniekā iekļuva arī Natālija Gulbe, taču cīņā par uzvaru nespēja iesaistīties.

Čempionātā startēja 32 golferes, no kurām vājākā puse izstājās pēc pirmajām divām kārtām. Jau pusceļā turnīrs bija beidzies vienai no galvenajām pretendentēm uz uzvaru Annika Sorenstam. Taču tas nebija vienīgais kats – vēl astoņas pretendentes izrādījās liekas pēc trešās dienas.

Pēdējā kārtā spēlēja astoņas labākās, svētdien cīņu sākot no nulles. Laukumā spēlētājas devās četros pāros, un Gulbei šoreiz iekrita nākamās čempiones partneres gods.

Lai cik īpatnējs būtu turnīra formāts, Granada uzvaru par nejaušu nosaukt tik un tā nekādi nevar, jo viņa ar 68 sitieniem (-4 zem PAR) bija labākā gan pēdējā kārtā, gan arī četru dienu summā, kas oficiāli gan netika reģistrēta.

Miljons bija galvenais turnīra akcents. Ja vēl par otro vietu Lorena Ochoa saņēma 100 000 dolāru, tad citu vietu ieguvējām prēmijas bija krietni zemākas, un ne ar ko īpašu neizcēlās. Piemēram, Gulbe par dalītu 4.vietu nopelnīja 18 125 dolārus, bet pirmo katu nepārvarējušās saņēma pa astoņiem  tūkstošiem no 1,5 miljonu dolāru lielā balvu fonda.

Ochoa LPGA sezonu noslēdza kā pirmās vietas ieguvēja Naudas listē, nopelnot 2,592 miljonus dolāru. Gulbei Naudas listē 16.vieta un 693 968 dolāru.

Savukārt tūres debitante Granada tagad varēs apcerēt straujās pārmaiņas dāmu profesionālajā golfā – par pirmo LPGA miljonāri kļuvušajai un nu jau sportistes karjeru beigušajai Kathy Whitworth septiņciparu summas sasniegšanai bija vajadzīgi 22 gadi un 599 turnīri.

Māti par kediju pieaicinājusī Granada atzina, ka pirms pēdējās kārtas slikti gulējusi, un no rīta arī pamatīgi nervozējusi. Pēdējo trīs bedrīšu izspēle uzvarētājai prasīja tik daudz nervu, un vēlāk viņa atzina, ka spēj tikai priecāties, ka viss ir beidzies. 16.bedrītē Granada spēja izcīnīt bērdiju, un divi nākamie PAR viņai divas dienas pēc savas 20 gadu jubilejas deva divu sitienu pārsvaru pār Ochoa.

LPGA čempionāts, „Trump International Golf Club” (PAR 72)

68 - Julieta Granada (Paragvaja)
70 - Lorena Ochoa (Meksika)
71 - Karrie Webb (Austrālija)
72 - Ai Miyazato (Japāna), Il Mi Chung (Dienvidkoreja), Natālija Gulbe (ASV), Mi Hyun Kim (Dienvidkoreja)
75 - Paula Creamer (ASV)
 

Pēdējās izmaiņas , 20.11.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē