Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmām finišs zem mikroskopa

Pasaules amatieru čempionāta pēdējā kārtā Zviedrijas golferes panāca Dienvidāfrikas komandu, un „Espirito Santo” kausa īpašnieces izdevās noteikt tikai pēc papildus rādītājiem, kas nedaudz labāki izrādījās mājiniecēm. Dienvidafrikānietes pirmās kopš 1980. gada ir spējušas uzvarēt savu līdzjutēju acu priekšā.

Trešo vietu, atpaliekot par vienu sitienu ieņēma kolumbietes, kuru 136 sitieni (66+70) bija turnīra vēsturē visu laiku labākais rezultāts pēdējā kārtā. Tālāk sekoja Francijas komanda un dalītās piektās vietas ieguvējas Vācija un Japāna.

Pirms pēdējās kārtas zviedrietes līderēm zaudēja četrus sitienus, taču turnīra noslēguma dienā spēja pat uz brīdi izvirzīties vadībā. Finišā gan Zviedrijas, gan Dienvidāfrikas komandu rezultāts bija 566 sitieni (-10 zem PAR). Lai noteiktu uzvarētājas, nācās salīdzināt komandas rezultātā neiekļauto spēlētāju rezultātus.

Pēdējā dienā Zviedrijai un Dienvidāfrikai komandā trešais individuālais rezultāts bija vienāds (75), tādēļ nākamais kritērijs bija tas pats rādītājs priekšpēdējā kārtā. Te izšķirošais pārsvars 73 pret 75 sitieniem bija par labu Dienvidāfrikai. Kā zināms, komandas rezultātā ik dienu iekļāva divus labākos no trim individuālajiem rezultātiem.

Līdz šim tikai vienu reizi „Espirito Santo” kausa likteni bija nācies izšķirt pēc papildus rādītājiem. Austrālijai 2002.gadā tā izdevās pārspēt Taizemi, turklāt tad pietika salīdzināt spēlētāju rezultātus pēdējā dienā.

Savos laukumos par „Espirito Santo” trofejas īpašniecēm līdz šim bija izdevies kļūt tikai ASV (1980.) un Francijas (1964.) komandām. Dienvidāfrikai līdz šim labākais sasniegums bija dalīta 2.vieta 1974.gadā. Savukārt Zviedrija šoreiz nekļuva par otro valsti aiz ASV, kam izdevies uzvarēt divas reizes pēc kārtas.

Neoficiālajā individuālajā ieskaitē labākais rezultāts bija zviedrietei Caroline Westrup – 280 sitieni, jeb -8 zem PAR. Pasaules čempionāta zināmo līdzību ar olimpiskajām spēlēm, kur reizēm tiekas meistarībā ļoti dažādi sportisti, apliecināja Gabonas komanda, kam pēdējā kārtā viens no individuālajiem rezultātiem bija +43 (115 sitieni).

Pēc diviem gadiem nākamās „Espirito Santo” kausa īpašnieces kļūs zināmas Adelaidā. Cerams, Austrālija beidzot būs īstā vieta arī Latvijas komandas sen gaidītajai debijai.

Dienvidāfrikā tikmēr tuvojas brīdis, kad cīņu sāks kungu komandas. Svētdien bija pirmā no četrām oficiālajām treniņu dienām - pirmā scensību kārta paredzēta ceturtdien.

Pasaules amatieru komandu čempionāts dāmām: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/team863.html

 

Pēdējās izmaiņas , 23.10.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē