Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Viscietākā golfa bumbiņa

Bumbiņas cietība ir nozīmīgs faktors, kas būtiski iespaido spēli, un katram golferim šī nozīmīgā inventāra izvēlē ir savas favorītes. Ja kādam visas sistās bumbas ir šķitušas par mīkstu, un viņš ir gatavs maksāt, varētu vēl izmēģināt „Lesotho Promise” – golfa bumbiņas lieluma dimantu, kas gan šonedēļ izsolē Beļģijas pilsētā Antverpenē jau vienreiz mainīja īpašnieku.

603 karātu „Lesotho Promise” izsolē par 12,4 miljoniem dolāru nopirka firma "South African Diamond Corporation", kas to plāno sagriezt vienā lielā un vairākos mazākos briljantos.

„Lesotho Promise” ir 15. lielākais no līdz šim pasaulē atrastajiem dimantiem. 120 gramu smagais dimants tika atrasts 22.augustā nelielajā Lesoto karalistē Āfrikas dienvidos. Dārgakmeni atrada Letsengas raktuvē, kas pieder dimantu ieguves firmai "Gem Diamond Mining Company of Africa" un Lesoto valdībai.

„Lesotho Promise” ir lielākais neslīpētais dimants, kas izrakts pēc 777 karātu dimanta "Millennium Star" atrašanas Zairā 1993.gadā.

Lielākais zināmais dimants ir "Cullinan", kas atrasts 1905.gadā Dienvidāfrikā un svēra 3106 karātus. No tā tika atšķelts 530 karātu briljants "Star of Africa", kas tagad veido daļu no Lielbritānijas kroņa dārgumiem, kuri izstādīti apskatei Londonas Tauerā.

Pēdējās izmaiņas , 12.10.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē