Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropa stāv kā klints

Nekad iepriekš Eiropas komandai nav bijis tik daudz ar ko lepoties Ryder kausa izcīņā – pirmo reizi trīs triumfi pēc kārtas, līdz šim nebijis pārsvars izšķirošajās individuālajās cīņās, un piekto no sešām reizēm ASV komanda var sevi mierināt tikai ar nākotnes revanša izredzēm. Vēl ne reizi šajā tūkstošgadē ASV golferi nav turējuši virs galvas balvu, ko uzskata par pasaulē prestižāko komandu kausu.

Pēc svētdien notikušajām individuālajām match-play cīņām Eiropas pārsvars 18,5:9,5 bija satriecošs. Gluži kā deja vou pēc uzvaras, kas tika gūta pirms diviem gadiem Atlantijas okeāna viņā krastā.

Ryder kausa izcīņas vēsture nesniedzas tālāk par 79 gadiem, taču nekad iepriekš Eiropas komandai nebija izdevies uzvarēt piecos no kārtējiem sešiem turnīriem.

Ja individuālo match-play sākums tika gaidīts ar nelielām bažām, zinot, ka amerikāņu iespējas neaprobežojas ar statistu lomu, tad svētdiena Īrijas “K Club” laukumā pārspēja eiropiešu cerības.

Lai noteiktu, kurš īsti Eiropas labā izdarīja izšķirošo sitienu, bija nepieciešams gluži vai fotofinišs. Rūpīgie statistiķi ir gatavi zvērēt, ka Eiropa var pateikties zviedra Henrik Stenson ripinājumam uz 15.bedrītes grīna, kas ļāva viņam ar 4&3 pārspēt J.J. Taylor. Iespējams, sajūsma vēl īsti nebija sasniegusi ziemeļīru Darren Clarke, kad viņš nepilnu minūti vēlāk uz 16. grīna pielika punktu cīņai ar Zach Johnson.

Pirmo reizi Eiropas komanda bija pārāka visos piecos Ryder kausa izcīņas mačos – četrās komandu spēlēs un individuālajās divcīņās. Turklāt spēlējot aci pret aci, Eiropa nekad iepriekš nebija uzvarējusi ar tādu pārsvaru – 8,5:3,5.

Eiropas kapteinis Ian Woosnam atzina, ka viņam trūkst vārdu, lai raksturotu savas komandas nopelnus. “Es tagad varu nodot savus pienākumus Nick Faldo un cerēt, ka viņi spēs uzvarēt četras reizes pēc kārtas,” paziņoja Woosnam.

Cieņu Eiropai izrādīja ASV kapteinis Tom Lehmanm, sakot, ka viņa komanda zaudēja Eiropai, kas bija tik stipra, kā nekad iepriekš.

Daži cukurgraudi darvas mucā bija arī amerikāņiem. Pēdējā dienā hole in one 14.bedrītē izdevās Scott Verplank, kura rēķinā bija uzvara bez īsta gandarījuma 4&3 pār īru Padraig Harrington.Turklāt spānim Sergio Garcia neizdevās kļūt par pirmo eiropieti, kas Ryder kausa turnīrā guvis maksimālo punktu skaitu. Amerikāņu līdzšinējo biedu individuālajā match-play ar 4&3 pārspēja Stewart Cink.

Bez piedzīvojumiem uzvarā pār zviedru Robert Karlsson neiztika arī Tiger Woods. Pareizāk sakot, piedzīvojumus pasaules ranga līderim sagādāja viņa kedijs Steve Williams, pēc 7.bedrītes izspēles noslīcinot dīķī 9.dzelzi. Kedijs mērcēja dīķī dvieli, kad Woods nūja nemanot izšļuka no viņa rokām un pazuda tumšajā dzelmē. Woods tik pasmīnēja un nelika Williams iejusties ūdenslīdēja lomā. Kamēr golfa apskatnieki apcerēja, kā trofeju kārotāji savāks pasaules ranga līdera nūju, atradās brīvrpātīgais, kad 9.dzelzi ne tikai izķeselēja no ūdens, bet arī pie 15.bedrītes atdeva to likumīgajam īpašniekam.

Neviens nesatraucās, ka "K Club" uznākušo lietavu dēļ laukumā palika spēkā "preferred lies" noteikumi - spēlētāji, iepriekš nomarķējot bumbiņu, drīkstēja to pacelt un novietot atpakaļ sešu collu robežās no sākotnējās pozīcijas, taču ne tuvāk bedrītei.

ASV pagaidām atliek cerēt, ka kritušie varoņi pēc diviem gadiem celsies “Valhalla” laukumā Kentuki štatā, kur Ryder kauss 2008.gadā atkal gaidīs jaunu īpašnieku.

Ryder kausa izcīņa

Eiropa – ASV 18,5:9,5

Individuālie match-play:

Stewart Cink (ASV) - Sergio Garcia (Spānija) 4&3

Colin Montgomerie (Skotija) - David Toms (ASV) 1up

Tiger Woods (ASV) - Robert Karlsson (Zviedrija) 3&2

Paul Casey (Anglija) - Jim Furyk (ASV) 2&1

David Howell (Anglija) - Brett Wetterich (ASV) 5&4

Luke Donald (Anglija) - Chad Campbell (ASV) 2&1

Henrik Stenson (Zviedrija) – J.J. Taylor (ASV) 4&3

Darren Clarke (Ziemeļīrija) - Zach Johnson (ASV) 3&2

Paul McGinley (Īrija) A/S J.J. Henry (ASV)

Scott Verplank (ASV) - Padraig Harrington (Īrija) 4&3

Jose Maria Olazabal (Spānija) - Phil Mickelson (ASV) 2&1

Lee Westwood (Anglija) - Chris DiMarco (ASV) 2 up.

Pēdējās izmaiņas , 24.09.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē