Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Afrikāņos Pērkums, Šļakota un Šantars (2)

Ko nozīmē "gross winner" jēdziens, "Volkswagen Masters Invitational" rīkotāji Salienā turpināja apspriest vēl pēc apbalvošanas ceremonijas, galu galā nonākot pie secinājuma, ka laureātu sarakstā bez izmaiņām neiztikt. Līdz ar to trijotne, kam golfa sezona decembrī turpināsies Dienvidāfrikā, patiesībā ir nedaudz cita. Par uzvarētājiem divās kategorijās kļuva Aigars Pērkums, bet atlikušos divus ielūgumus nopelnīja Kazimirs Šļakota un Guntis Šantars.

Lai cik nepatīkams būtu šāds pavērsiens, uz mirkli tālā ceļa braucēju sarakstā nokļuvušais Agris Purvišķis ar rīkotājiem noslēdza mierizlīgumu un spieda roku Šantaram.

Pērkums nospēlēja ar vislabāko stroke rezultātu (79), kļūstot gan par absolūto uzvarētāju (gross winner), gan par pirmās vietas ieguvēju savā handikapa grupā. Tā kā divas vietas lidmašīnā viņam īsti nav vajadzīgas, handikapa ieskaitē tika ņemts nākamais šajā grupā. Līdz ar to par Āfrikas ceļazīmes ieguvēju kļuva Šantars, nevis Purvišķis, kam bija nākamais absolūti labākais stableford rezultāts.

Šļakota palika nepārspēts otrajā HCP 18,5-26,4 grupā, arī nodrošinot iespēju paviesoties Dienvidāfrikā. Sākotnējā laureātu aptauja liecina, ka vēl kāds laiks pārdomām ir nepieciešams tikai Šļakotam.

Kliedējot baumas un neskaidrības par ceļošanas izmaksām, "Auto Group Baltic" direktors Michael Speh nepārprotami norādīja, ka vienīgais, kas no veiksminieku trio "Volkswagen Masters" finālturnīrā tiks prasīts, būs ierašanās Rīgas lidostā. Ceļš uz Āfrikas tālo galu un dzīvošana viesnīcā jau būs uz "Volkswagen" rēķina. "Jau rīt mana sekretāre viņiem pirks biļetes," teica Speh.

C grupā uzvarēja Ervīns Fogts, taču šajā līmenī balvu skaitā brauciens uz Āfriku nebija paredzēts.

Tiem, kas uzmanīgi seko sava handikapa izmaiņām, būs svarīgi uzzināt, ka šī turnīra rezultāti HCP ciparus neizmanīs. Tā kā šoreiz bija atļauta spēle pēc ziemas noteikumiem, kas laukuma īpatnību dēļ pieļauj bumbiņas novietošanu labākā pozīcijā, handikapa uzlabošana nebūtu taisnīgs risinājums. Tiesa, visai ekstrēmie laika apstākļi un neiepazīts laukums izrādījās pārāk nopietns pārbaudījums, un handikapa uzlabošana tik un tā nevienam nebūtu sanākusi.

Pilnīgi rezultāti tiks publicēti pēc to ienākšanās.

Pēdējās izmaiņas , 09.09.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē