Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Pļavu golferi finiša taisnē

Iepazinuši Viļņa Baltiņa seniora uzlaboto laukumu Usmā, pļavu golferi atgriezušies pie dienišķajiem darbiem, lai visu laicīgi pabeigtu līdz Latvijas Pļavu golfa čempionāta noslēguma kārtai, kas 9.septembrī būs Gulbenes rajona "Siltajos". Tiesa, pašam Baltiņam senioram čempionāta laikā tuvākas bija pavisam cita veida nūjas - neveiksmīgs mirklis zāles pļaušanā piektdienas rītā pierādīja, cik nelāgi ātri var tikt pie kājas lūzuma.

Čempionāta divu posmu dalībniekiem bija prieks redzēt, kā izpaužas Baltiņa seniora ieguldījums golfa un pļavu golfa attīstībā - arī Usmā laukums ir krietni vien uzlabots un papildināts. Tagad laukums ir vairāk nekā 5000 metru garš ar PAR 35. Divi grīni jau ir izveidoti pēc labākajiem klasiskā golfa standartiem.

Uz Usmu bija devies arī pirmais no Latvijas pro Valdis Liepiņš, kurš ne tikai teica atzinīgus vārdus par sacensību organizatorisko līmeni, bet arī uzvarēja sestdien notikušajā posmā. Liepiņš vēl deva savu artavu rekordu labošanā, 8. Latvijas Pļavu golfa asociācijas sezonas 8. kārtā uzstādot Usmas laukuma rekordu - 36 sitieni 9 bedrītēs.

Sacensības bija spraigas un interesantas, gan sestdien, gan svētdien. Ja sestdien Ainārs Počs finišā bija otrais aiz Liepiņa, tad dienu vēlāk jau izcīnīja pirmo vietu. Laiks Usmā bija pasūtīts jauks. Lai arī svētdienas rītā nedaudz mitrināja lietus, Usmas ezers darīja savu, izkliedēdams mākoņus.

Stabilā turēšanās līderu galā ļāva Počam izvirzīties līderpozīcijās sezonas kopvērtējumā, taču tur uz vietu spicē ir trīs pretendenti, un tikai pēc finiša Gulbenē, kur vienlaicīgi ritēs arī Premjera kausa izcīņa, kādu varēs droši dēvēt par pļavu golfa sezonas čempionu. Počs par diviem punktiem apsteidz Modri Zvirbuli, bet trīs punktus līderim zaudē Agris Šalmis.

Usmas posmu rezultāti skatāmi 'Turnīru' sadaļā pie pļavu golfa, bet 'Reitingu' sadaļā apskatāms sezonas kopvērtējums pirms pēdējā posma.

Pēdējās izmaiņas , 28.08.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē