Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Ar domu par Āfriku

Stājoties uz starta „Hansabanka Latvian Open”, jebkurš Latvijas golferis piektdien būs kandidāts uz vietu nacionālajā izlasē startam pasaules amatieru čempionātā, kas rudenī risināsies ekvatora viņā pusē Dienvidāfrikas republikā. Provizoriski daībai pasaules amatieru lielākajā turnīrā ir pieteikta gan Latvijas kungu, gan dāmu komanda, taču „hop” varēs teikt pēc tam, kad zem lidmašīnas spārna būs redzams Keiptaunas lidostas skrejceļš.

Skaidrs, ka bez ambīcijām sportā līdz panākumiem netikt, taču no otras puses visam ir vajadzīgs finansiālais segums. Pašlaik federācijas vadībā valda noskaņa, ka abām izlasēm Dienvidāfrikā spēlēt vajag, taču vajag arī kādu, kas nomaksā rēķinus.

Darbs ar iespējamajiem nacionālās izlases finansiālajiem atbalstītajiem turpinās, un ir cerības uz pozitīvu rezultātu, taču steigties kaut ko pasludināt par notikušu faktu vēl ir priekšlaicīgi, uzskata LGF ģenerālsekretāre Ineta Krodere-Imša.

Lai Dienvidāfrikā startētu gan kungu, gan dāmu komanda, vajadzīgi aptuveni vismaz 6000 latu. Atkarībā no panākumiem sponsoru piesaistē lielāka vai mazāka daļa no gaidāmajiem izdevumiem var padeldēt pašu spēlētāju vai viņu vecāku bankas kontu.

Līdz ar to pasludināt valsts komandas par nokomplektētām uzreiz pēc „Hansabanka Latvian Open” noslēguma vēl būs pāragri. Taču izlašu komplektēšanas principi nav mainīti – pirmtiesības uz vietu nacionālajā komandā būs trim labākajiem Latvijas spēlētājiem gan kungu, gan dāmu konkurencē.

Pasaules čempionāta rīkotāji tikmēr lepojas, ka sasniegts dalībnieku atsaucības rekords. Nekad iepriekš pasaules amatieru čempionātam nav pieteikusies 71 valsts kungu un 48 dāmu komandas.

Pasaules čempionāts „Stellebosch Golf Club” un „De Zalze Golf Club” laukumos notiks oktobra otrajā pusē.

Pēdējās izmaiņas , 10.08.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē