Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Iedzīšanas čempionāts

Pirmā diena Latvijas Amatieru čempionātā sagādāja tādus rezultātus, ka kungu konkurencē principiālais jautājums nu ir tāds, vai intriga vēl saglabāsies pēc otrās kārtas? Ar PAR nospēlējušais līderis Mikus Gavars par pieciem sitieniem apsteidz Kārli Broderu, bet citi tuvākie konkurenti ir vēl vismaz trīs sitienus tālāk. Dāmām viss ir sarežģītāk, jo pirmajā kārtā trīs sitienu tiesa šķīra zem PAR tikušo līderi Kristu Puisīti no Lauras Jansones.

Lai kā katrs pats sev stāstītu, ka Amatieru čempionāts būtībā tādas pat sacensības vien ir, un trijās dienās var paspēt izdarīt pilnīgi visu, notikumu gaita “Ozo Golf Club” liecināja par pretējo. Nervi tik un tā bija uzvilkti, un pat Gavars pēc finiša varēja pabrīnīties par savu sākuma sēriju divkāršs bugijs - bugijs.

Līdera pārsvars kārtas noslēgumā būtu par vienu sitienu mazāks, ja Broders pirms pēdējā pēdu garā ripinājuma 18.bedrītē atcerētos, ka no šādas distances garām ir situšas arī pasaules golfa zvaigznes, kam pirms finiša pietrūcis mazliet pacietības. Tieši tāds iznākums bija arī šoreiz, un klasiska PAR vietā sanāca bugijs.

Citiem gadījās vēl nopietnākas melnās sērijas, arvien treknākiem cipariem iekrāsojot “dzīvo rezultātu” tablo kluba mājas datoru monitoros. Kurš brīnījās par sevi, kurš par citiem, bet PAR un bugijiem blakus nereti savietojās pat divciparu skaitļi.

Gadījās arī, ka neveiksmīgi izspēlēta bedrīte vēl nebija visļaunākais. Uzraksts DSQ pretim Jāņa Liepiņa vārdam parādījās ne jau kāda iepriekš perināta melnā darba dēļ. Diskvalifikācija bija neuzmanības sekas, bedrītes izspēli pabeidzot ne ar savu bumbu, un pēc tam izsitot arī no nākamā tee. Tādā situācijā cita risinājuma vienkārši vairs nebija.

Lai gan turnīra rīkotāji spēles grafiku bija izstrādājuši tikpat smalki kā dzelzceļa kustības sarakstu, dažbrīd tajā gadījās jūtamas nobīdes, un gluži bez sastrēgumiem iztikt neizdevās. Kā atzina sacensību galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš, pāris reizes nācās izteikt oficiālus brīdinājumus tiem, kuri bumbu meklēšanai krūmos un mežos bija nodevušies bez pienācīgas mērķtiecības.

Ko nozīmē trīs dienu turnīrs, rādīs nākamās kārtas, tādēļ tiem, kam nepaveicās, ir par agru norakstīt sevi zaudētājos, tāpat kā līderi vēl nesteidz sacerēt čempionu runas.

Rezultāti apskatāmi, klikšķinot uz "karstās saites", vai turnīru sadaļā.

Tee times 2.dienai: http://www.ozogolf.lv/events/teetimes/LACh_tee2.doc 

Pēdējās izmaiņas , 30.06.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē