Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Sacensību golfa saldēdiens

Īsta čempionāta cienīgs fināls svētdien bija GL „Viesturi” divu dienu turnīrā. Pirmajās 10 bedrītēs pazaudējot visu sestdien iekrāto sešu sitienu pārsvaru, Dāvis Puksts nonāca līdzvērtīgās pozīcijās ar Kārli Broderu. Vienubrīd vadībā pabija arī labāko rezultātu svētdienas kārtā (73) sasniegušais Broders, tomēr gala vārds bija sakāms Pukstam. Dāmu konkurencē bez jautājumiem par čempioni kļuva Krista Puisīte. 

Broders otrā devītnieka 2.bedrītē iegūto viena sitiena pārsvaru noturēja līdz 5.bedrītes grīnam. Tur Pukstam izdevās bērdijs, bet viņa pretinieks aizripinājās līdz bugijam, par viena sitiena tiesu jau nonākot zaudētājos. Līdzjutējiem, kas pavadīja kungu vadošo flaitu, par garlaicību nebija jāsūdzas, jo Puksts pats problēmas radīja, un pēc tam pats ar tām lieliski tika galā. 

Sākot spēli no sestā tee, Puksts trāpīja garajā zālē blakus septītajai izsitiena vietai, taču no turienes tika uz grīna un pabeidza bedrīti ar PAR. 

Savukārt septītajā bedrītē Broders ar pirmo sitienu nonāca smiltīs, turklāt tik neērtā pozīcijā, ka kreisajam bunkuram sekoja arī labais, un tikai lielisks ripinājums ļāva saglābt bugiju. Līdz ar to Puksta pārsvars sasniedza jau divus sitienus. 

Taču priekšpēdējā bedrītē Puksta draivs nebija tāds, kādu viņš būtu vēlējies, jo gājienu uz grīnu aizsedza fērveja malā augošie lielie bērzi. Tad nodemonstrējis teicama slaisa pozitīvo pusi, Puksts tik un tā ar otro sitienu bija uz grīna, un abi ar Broderu dabūja pa PAR. 

Garlaicīgi nebija arī pēdējās bedrītes izspēlē, kur abi pretendenti uz pirmo vietu ar skaļiem fore pārbaudīja uz pauguriem pie grīna pulcējušos skatītāju modrību. No tee Broders trāpīja meža piesegtajā fērveja labajā pusē, tomēr prata nākamo sitienu raidīt uz pauguru pie grīna tā, ka bumbiņa izripoja uz grīna, saglabājot izredzes uz tik vajadzīgo bērdiju.  

Pukstam savukārt otro sitienu nācās izdarīt no meža kreisajā pusē. Lai arī pozīcija nebija kritiski slikta, par ērtu koka tuvuma dēļ to arī nekādi nevarēja nosaukt. No turienes bumbiņa nonāca uz paugura pie grīna, kam sekoja čips un puts. Broders finišēja ar diviem putiem, kas nozīmēja, ka abi nopelnījuši pa PAR, un Puksts svin uzvaru ar divu sitienu pārsvaru, lai arī pēdējās kārtas rezultāts (77) viņu nekādi neielīksmoja. 

Uz trešo vietu pakāpās pirmajā dienā sev problēmas radījušais Mikus Gavars, tiekot garām līderu flaitā spēlējušajam Valdim Liepiņam.  

Kungu konkurencē no vadošajiem spēlētājiem tikai Brodera rezultāts traucē spīdoši pasniegt teoriju par vairāku dienu turnīru īpašo raksturu. Taču citi vēlreiz pārliecinājās, ka tiklab veiksmīga, kā drūma pirmā kārta vēl nekādi neraksturo to, kas gaidāms nākamajā dienā.

Dāmām uz otro vietu pacēlās Linda Dobele, kam svētdien izdevās nospēlēt ar 79 sitieniem. Labāko trijnieku deviņu dāmu konkurencē noslēdza Daiga Puisīte. 

Rezultāti apskatāmi Turnīru sadaļā, vai klikšķinot uz saites: http://www1.golfs.lv/?src=kal&rub=kal&rezul=121

Pēdējās izmaiņas , 11.06.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē