Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Uz Āfriku no „Latvian Open” (2)

Visiem, kas jūt sevī spēku pārstāvēt Latviju pasaules amatieru komandu čempionātā, jo īpaši jāgatavojas „Hansabanka Latvian Open”, jo tieši tur sasniegtie rezultāti būs no svara atlasē. Izlases dalībniekiem laba forma rudenī būs jānotur krietni ilgāk - cīņas pasaules čempionātā Dienvidāfrikā būs oktobra otrajā pusē. 

Par kvalifikācijas mērauklu izlases komplektēšanā ir noteiktas trīs kārtas „Hansabanka Latvian Open”, kas „Ozo Golf Club” risināsies no 11. līdz 13. augustam. 

Šogad "Hansabanka Latvian Open" ir ieviesta Eiropā pieņemtā prakse nedalīt dalībnieku pieļaujamos handikapus atkarībā no spēlētāju valstiskās piederības. Tā kā informācija par šīgada "Hansabanka Latvian Open" Eiropas Golfa asociācijai (EGA) tika nosūtīta jau pērnajā rudenī, tolaik minētie handikapa cipari tika izsludināti kā oficiāli.

Kungiem maksimālais HCP ir 18, dāmām - HCP 25.

Līdz ar to pašlaik nekādas izmaiņas dalībnieku pieļaujamajos handikapos vairs nav iespējamas, jo, atsaucoties uz EGA saņemto informāciju, jebkurš āzemnieks varētu protestēt par nepielaišanu "Hansabanka Latvian Open", ja viņa HCP kā ārzemniekam tiktu atzīts par augstu.

LGF administratore un junioru programmas vadītāja Santa Puče norāda, ka nav pamata satraukties, ka tagad turnīrs noslīks ārzemnieku pieteikumos. Lai gan viens otrs no Anglijas interesējas, vai HCP 2 nav par vāju, lai iekļūtu "Hansabanka Latvian Open" dalībnieku vidū, kopējās tendences nav tādas, ka vietējiem augstāku HCP golferiem būtu jārīko atsevišķa atlase.

Attiecībā uz Latvijas izlasi bija iespēja noteikt ilgāku kvalifikācijas periodu, summējot vairākos turnīros pretendentu sasniegtos rezultātus. Taču šāds priekšlikums LGF valdē neguva lielu atsaucību, jo rastos grūtības salīdzināt rezultātus, ja kāds spēlētu tikai vienos mačos, turklāt garākas kvalifikācijas sacensības arī palielinātu iespēju kādam uz atsevišķu posmu netikt.  

Tā kā uz pasaules čempionātu plāno doties gan kungu, gan dāmu komanda, „Hansabanka Latvian Open” būs līdz šim nebijusi iekšējā intriga. Katrā PČ komandā būs vieta trim spēlētājiem. 

Pasaules amatieru čempionāts Dienvidāfrikā notiks „De Zalze Golf Club” un „Stellenbosch Golf Club” laukumos.

Pēdējās izmaiņas , 19.05.2006.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē