Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Ideālā ģenerālsekretāra meklējumos

Golfs.lv turpina iepazīstināt ar Latvijas golfā atpazīstamu cilvēku pārdomām par gaidāmajām izmaiņām, ņemot vērā Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāra Normunda Mazjāņa iesniegto atlūgumu. Viedokļus par pašreizējo stāvokli un iespējamo turpmāko notikumu virzību pauda Vilnis Baltiņš seniors un Arturs Krukovs.

Nožēlu par Mazjāņa lēmumu izteica Baltiņš seniors, sakot, ka tas, ko LGF ģenerālsekretārs veica līdz šim nav bijis vienkāršs darbs, jo sacensību sarīkošanai augstā līmenī ir nepieciešams pielikt ne mazums pūļu. Iespējams, Mazjānis pārmaiņas vēlējās ieviest pārāk strauji, taču viņš ne mazums ir paveicis, sacīja Baltiņš.

LGF ģenerālsekretāra amats ir specifisks, jo tas pilnībā balstās uz brīvprātības principiem, un tādēļ būšot grūti atrast cilvēku, kas varētu labi pildīt visus daudzos pienākumus. Tas nav viegls darbs, kas ne katram ir pa spēkam, sprieda Baltiņš, norādot, ka vieglāk tādā postenī būtu darboties cilvēkam, kas ir ilgāku laiku darbojies sporta sistēmā, un izprot sporta organizācijas sistēmu.

Taču līdztekus organizēšanas sportiskajai pusei tikpat nepieciešama ir arī veiksmīga sadarbība ar sponsoriem, jo bez naudas iztikt nevarot, bet nodrošināt nepieciešamo finansiālo atbalstu ir ļoti grūti, atzina Baltiņš.

Vērtējot nākamos iespējamos LGF ģenerālsekretāra amata pildītājus, Baltiņš norādīja, ka "tādas vietas tukšas nestāv", taču piebilda, ka gadījumā, ja amatu pārņems nopietnam darbam nepiemērota persona, tā ilgi vietu neaizņems.

Savukārt Krukovs uzsvēra Mazjāņa ieguldījumu pagājušajā gadā ļoti veiksmīgi sarīkotajā "Nordea Latvian Open" un uzteica šo sacensību augsto līmeni. Krukovs sacīja, ka ir pārsteigts par Mazjāņa lēmumu, jo pēc "Latvian Open" ģenerālsekretārs nākotnē raudzījies ļoti optimistiski un cerīgi. Par būtiskāko Mazjāņa kļūmi ģenerālsekretāra amatā Krukovs nosauca neizdarību, kā rezultātā Latvija joprojām nav uzņemta Eiropas amatieru golfa federācijā.

Ir grūti prognozēt, vai LGF ģenerālsekretāra amatam izdosies atrast pietiekami daudzpusīgu cilvēku, kas spētu apvienotas visas amatam nepieciešamās lietas - augstā līmenī veikt organizatoriskās lietas, vienlaicīgi izprotot golfa spēles būtību, sprieda Krukovs.

 Situācija neesot spoža arī LGF valdē, kur ne visi locekļi ir pelnījuši atrasties nepietiekamās spēles izpratnes dēļ. Ja cilvēkam ir slidas, tas vēl nenozīmē, ka viņš varētu darboties daiļslidošanas vai hokeja federācijas vadībā, situāciju raksturoja Krukovs.

Jebkurā gadījumā jācer, ka pārmaiņu periods drīz beigsies, un pagaidu risinājumu vietā LGF spēs atrast personu, kas pilnvērtīgi un ražīgi spēs veikt sarežģītos ģenerālsekretāra pienākumus, atzina Krukovs. Vai Mazjāņa atkāpšanās kaitēs, vai nekaitēs golfa attīstībai Latvijā, rādīšot tikai laiks, un pagaidām kaut ko prognozēt esot grūti.

Pēdējās izmaiņas , 26.02.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē