Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Krukovs mācās Amerikā

Politiskās kataklizmas nav kavējušas doties uz ASV "Ozo Golf" club pro Arturu Krukovu, kas nedēļu mācīsies speciālos profesionālos kursos Orlando. Pēc eksāmenu nokārtošanas viņš saņems kvalifikāciju apliecinošu sertifikātu, kļūstot par pirmo golfa speciālistu Latvijā, kas apmācības procesā varēs paļauties ne tikai uz savu pieredzi, bet arī akadēmiskām zināšanām.

Kursi Orlando notiek ASV Golfa skolotāju asociācijas (US Golf Teachers Association) pārraudzībā, norādīja "Ozo Golf" direktors Armands Puče. Golfa skolotāju apmācībā ir paredzētas vairākas secīgas pakāpes. Krukova līdzšinējā kvalifikācija viņam ļauj mācīties trešā līmeņa programmā, paturot prātā iespēju nākotnē apgūt arī nākamo ceturto pakāpi.

Nedēļu ilgajā apmācības procesā Krukovs apgūs gan praktiskas, gan teorētiskas zināšanas, un arī eksāmeni viņam būs jākārto abās jomās. Pēc Krukova atgriešanās no Orlando ar viņa gūtajām atziņām centīsies iepazīstināt arī golfs.lv.

Otra "Ozo Golf" club pro pienākumus pildījušā Deivida Indrika vietā šovasar varētu darboties Zviedrijas latvietis Jānis Tīlmanis, kas ir profesionāla līmeņa golferis ar PGA sertifikātu.

Pagaidām par Tīlmaņa piesaistīšanu vēl risinās sarunas, un jāpanāk abpusēji pieņemami nosacījumi vairākās niansēs, taču Puče prognozēja veiksmīgu galarezultātu. Ja vienošanās tiks panākta, Tīlmanis "Ozo Golf" varētu parādīties maijā. Lai gan iniciatīva piesaistīt Tīlmani Latvijas golfam nāca no "Ozo Golf", aizjūras latvieti nav vajadzējis pierunāt, un viņš pats vēloties veicināt golfa uzplaukumu tēvzemē.

Tiesa, Tīlmanis "Ozo Golf" varētu būt pieejams ne vienmēr, jo, piemēram,  jūlijā viņš plāno doties uz Lielbritāniju, lai piedalītos "British Open" kvalifikācijas kārtā. Līdzdalība tik augsta līmeņa turnīros neatstāj vietu šaubām ar Tīlmaņa kvalifikāciju, un, iespējams, no labumu gūs arī perspektīvākie Latvijas jaunieši. Tīlmanim ir piedāvāta iespēja iesaistīties Latvijas jauniešu golfa attīstības programmā, taču šīs sadarbības nākotne vēl ir atkarīga arī no Latvijas Golfa federācijas atbalsta.

Ja sinoptiķi būs pareizi prognozējuši ne tikai pašreiz valdošo aukstumu, bet arī pēc tam solīto siltumu, "Ozo Golf" treniņlaukums varētu sākt darboties 2. aprīlī, sacīja Puče, piebilstot, ka 1. aprīli nenosauc tādēļ, lai kāds to neuzskatītu par joku.

Savukārt "Ozo Golf" laukums varētu sākt darboties aprīļa vidū. Ja domātu tikai par golferu šībrīža interesēm, laukumā jau varētu doties tuvākajās dienās, jo sniega nav un arī zaļa zālīte ir parādījusies. Taču jādomā ir par visu sezonu, tādēļ vismaz trīs nedēļas vēl nāksies paciesties.

Pēdējās izmaiņas , 20.03.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē