Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Juniori startēs EJGT posmā Ungārijā

Četri jaunie spēlētāji pārstāvēs Latviju Eiropas junioru golfa tūres (EJGT) 3. posma sacensībās, kas aprīļa otrās nedēļas nogalē risināsies Ungārijā. Kopumā junioriem sezonas gaitā ir paredzēta iespēja startēt piecos no deviņiem tūres posmiem, lai celtu meistarību ne tikai pašmāju laukumos.

Uz sacensībām Ungārijā dosies pagājušā gada Latvijas junioru čempioni Dāvis Puksts un Elīna Gulāne, kā arī reitinga līderi Mikus Gavars un Laura Jansone.

Latvijas junioru izlases dalībniekiem Latvijas golfa federācija (LGF) ir ieplānojusi startus arī EJGT sacensībās Somijā, Polijā, Čehijā un loģiski, ka arī augusta beigās Latvijā "Ozo Golf" paredzētajā posmā, golfs.lv pauda LGF jauniešu golfa attīstības komitejas vadītājs Māris Gulāns.

Federācijas jaunatnes komiteja tuvākajā sēdē šonedēļ plānot pieņemt nepieciešamos lēmumus, lai skaidri noteiktu, kā var iekļūt izlasē, vai kļūt par tās kandidātu. Komiteja gatavojas izstrādāt arī budžetu, lai noteiktu jauniešiem līdzekļu sadalījumu konkrētiem mērķiem.

Komitejai būs jālemj arī par junioru izlases treneri. Respektējot Latvijas pro prasmi un kvalifikāciju, jauniešu apmācībai tomēr būs izvēlēta cita pieeja, jo pašmāju instruktoru padomi nebūs pielietojami spēlētājiem ar HCP zem 10, atzina Gulāns.

Tiek izskatīta iespēja jauniešu trenēšanas pamatus uzticēt sporta trenerim, kas pārzin cilvēka ķermeņa mehāniku un fizioloģiju, lai arī nav speciālists golfā. "Jauniešiem ir svarīgi pierast pie režīma, kurā ir fiziskā sagatavotība, nodarbības treniņlaukumā un spēle laukumā," norādīja Gulāns, atzīstot, ka pašlaik tāda apziņa jaunās paaudzes golferos vēl nav iestrādājusies.

Lai augstā līmenī apgūtu spēles tehniku, jauniešiem tiks meklēti speciālisti katrā atsevišķā jomā, piemēram, spēka spēli un īso spēli mācītu dažādi skolotāji. Kāds no speciālistiem juniorus apmācītu Latvijā, taču arī izlases dalībnieki varētu doties ap nedēļu ilgās treniņnometnēs, piemēram, uz Somiju un Zviedriju.

Par interesantu Gulāns atzina Krievijas junioru izlases pieredzi, galvenā trenera amatam izvēloties bijušo Latvijas svarcēlāju, kas spēlētāju apmācībā par pamatu ņem biomehānikas principus, bet specifiskas spēles nianses kaimiņvalsts golferiem māca īpaši nolīgti speciālisti.

Federācijas jaunatnes golfa komiteja, kas darbojas sešu cilvēku sastāvā, šogad sola pievērst uzmanību arī sadarbībai ar skolām un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA), lai popularizētu golfu un kliedētu mītus par spēles nepieejamību. Sadarbībā ar laukumiem paredzēts rast iespēju topošajiem skolu sporta skolotājiem apgūt vismaz pašus minimālākos spēles pamatus, lai vēlāk savās darba vietās viņi zinātu ko teikt bērniem, kas jautās par golfu.

LGF jaunatnes komitejas stratēģiskais ceļvedis ir federācijā pieņemtā un Latvijas Sporta padomē iesniegtā attīstības programma 2003.-2004. gadam, kurā ir trīs galvenie punkti.

Pirmkārt, plānots pēc iespējas vairāk jauniešu iepazīstināt ar golfu, jo patlaban reitingos "jaunu asiņu" nemaz nav tik daudz. Otrkārt, sadarbībā ar LSPA jānodrošina, lai skolu sporta skolotājiem golfs nebūtu neizprotama lieta. Trešais punkts ir vērsts uz augstu sasniegumu nodrošināšanu jauniešu golfā, mērķtiecīgi strādājot ar izlasi. 

Jācer, ka arī pašiem jauniešiem mērķi golfā nav zemāki kā federācijai.

Pēdējās izmaiņas , 01.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē