Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Aicina pieteikties ""Viesturu" Golfa bruņinieku turnīram

"Bruņinieku" gara tēvs Jānis Pētersons aicina gribētājus reģistrēties 2003. gada sezonas turnīram. Ja arī daļai pieredzējušāko spēlētāju interese par šīm sacīkstēm ir noplakusi, piesakās arvien jauni spēlēt gribētāji, tādēļ Pētersona kungs nešaubās par turnīra nākotni.

"Viesturu" Golfa bruņinieku 2003. gada turnīrs match-play sacensības, kas norit visu sezonu, un tajās var piedalīties ikviens interesents. Turnīrs ir ērts tiem, kuriem maz laika, jo katrā mačā spēlē tikai 9 bedrītes jebkurā laikā, kad laukums ir brīvs, atzina Pētersons, sakot, ka ne mazums spēlētāju cīnās agri no rīta, pagūstot laikā ierasties darbā.

Tā ir lieliska iespēja gūt sacensību pieredzi iesācējiem, jebkurā laikā atrast sev partneri, bet pieredzējušos spēlētājus aizrauj match-play azartiskā cīņa par katru bedrīti ar konkrētu pretinieku, norādīja Pētersons. 

2000.gada "Bruņinieku" turnīrā izspēlēja 296 spēles. Uzvarēja Mareks Nemme, Valdis Liepiņš un Kārlis Cīrulis.  2001. gadā 173 spēlēs veiksmīgākie bija  Daiga Puisīte, Jānis Pētersons un Zigmārs Puikevics. 2002. gadā Daiga Puisīte uzvarēja 35 spēles, Jānis Pētersons - 21, Ilmārs Naglis seniors - 17, Valters Indulēns - 15.

Turnīra 2003. gada starta sarakstā ir pagājušā gada aktīvie spēlētāji finiša pozīcijās. Ja kāds jūtas aizmirsts, turnīra rīkotāji sola netaisnību novērst.

""Viesturu" Golfa bruņinieku turnīra 2003. gada reglaments

1.Izaicinājums. 

1.1. Ikviens, kurš vēlas piedalīties, var izaicināt jebkuru dalībnieku, kura kartiņa ir uz rezultātu dēļa. Ja izaicinātājs uzvar, viņš novieto savu kartiņu pirms zaudētāja, pabīdot visus pārējos par vienu vietu atpakaļ. Ja zaudē, vai nospēlē neizšķirti, novieto savu kartiņu tabulas beigās. Kartiņu varat uzrakstīt pats uz kartiņu sagataves.

1.2. Tabulā jau esošie bruņinieki var izaicināt tos, kuri ir līdz septiņām vietām augstāk uz rezultātu dēļa. Izaicināt var personīgi,  pa telefonu, vai ar zīmīti uz rezultātu dēļa. Spēlēt var jebkurā laikā, kad laukums pieejams. Bet ja esat uz laukuma, un neviens no septītnieka nav pieejams, varat izaicināt jebkuru bruņinieku, kurš ir gatavs spēlei.
  Uzvaras gadījumā izaicinātājs atkal novieto savu kartiņu zaudētājam priekšā, pārvietojot  citus uz leju. Ja izaicinātājs zaudē, vai arī spēle neizšķirta, abi  spēlētāji paliek vietās, bet uzvaru ieskaita tam, kurš savu vietu aizstāvējis.
1.3. Ja izaiciniet bruņinieku, kurš tabulā ir zemāk,  Jums jādod priekšā trīs muligani - tiesības pārsist bez soda neizdevušos sitienu, izņemot ripinājumu. Ja Jūs parasti izspēlējat  9  bedrītes ar 9 sitieniem mazāk par vājākā partnera parasto rezultātu, varat vienoties par priekšā devumu viens sitiens uz katru bedrīti. Tad izaicinātāja uzvara tiks ieskaitīta kā divas uzvaras. Uzskaites kartiņas labajā augšējā stūrī  labi redzami jāieraksta  “HCP-3 vai HCP-9”.
N.B.! Ja izaicinātājs uzvar vai spēle neizšķirta, viņš paliek vietā, ja zaudē – novieto savu kartiņu zem izaicinātā kartiņas.
 1.4. Standarta spēle ir 9 bedrīšu match-play, bet spēlētāji pirms starta var vienoties arī par spēli līdz uzvarai. Ja spēli starta dienā nevar pabeigt, tiek pieņemts rezultāts, kāds bijis pārtraukuma brīdī.

N.B.! Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem par papildus nospēlētajām bedrītēm papildus punktus neaprēķinās. 

2. Uzskaites kartiņu, kura maksā vienu latu, pirms spēles jānopērk izaicinātājam (jauniešiem līdz 17 gadiem  0.50 Ls). Pēc spēles aizpildītā kartiņa nododama ProShop. Kartiņas uz dēļa jāpārvieto pašiem.
 N.B.! Lats sedz tikai turnīra organizāciju un ieiet balvu fondā, bet nesedz laukuma vai inventāra īri! 

2.1. Iemaksājot 15 latus, par izaicinājumiem vairs nebūs jāmaksā visu sezonu. Tomēr kartiņas katrai spēlei tāpat jāsaņem ProShop, reģistrējot to numurus uz sava vārda.

3. Sezonas laikā tiks organizēti arī bruņinieku match-play” turnīri, kuros 4 līdz 6 dalībnieki sacentīsies katrs ar katru. Grupu skaits un turnīru skaits būs atkarīgs no bruņinieku aktivitātes un laika apstākļiem.

4. Ik nedēļu tiks noteikti labākie šajā nedēļā pēc sekojošiem kritērijiem:
I - Uzvaru skaits; II -Uzvarēto un neizšķirto bedrīšu skaitu zaudētās spēlēs. III - Pozīcija uz dēļa. Uzskaitīs tikai tās rezultātu kartiņas, kuras būs nodotas līdz svētdienas vakaram. Nedēļas ar spēļu skaitu zem 5 tiks apvienotas ar nākamo.
 Kopērtējumam  katru nedēļu tiks pieskaitīti tik punkti, cik šajā nedēļā aktīvie spēlētāji palikuši aiz spēlētāja, plus vēl viens punkts.

5.  Balvu jautājums pagaidām atklāts, jo tas būs atkarīgs no spēlētāju skaita un aktivitātes. Eventuāli apbalvošana varētu notikt par mēneša rezultātiem. Spēlētājs, kurš balvu saņēmis, tālāk sāks cīņu no 0 punktiem. 

6. Lai aktivizētu turnīru,   pirmās trīs pozīcijas zaudē savu vietu, ja kādu nedēļu nav bijušas aktīvo spēlētāju skaitā. Vietu ieņem nākamais aktīvais spēlētājs, pārvietojot pārējās kartiņas par vienu vietu atpakaļ. Pārvietošana notiek tikai tajās nedēļās, kurās kopējais spēļu skaits ir vismaz 5, respektīvi, tajās nedēļās, kad  jebkādu iemeslu dēļ bruņinieki nav aktīvi, pozīcija saglabājas. 

7. Turnīra organizatori lūdz dalībniekus būt savstarpēji bruņnieciskiem un neizvairīties no pretinieka, nevilkt laiku, pieņemot izaicinājumu.  Spēles prieks šajā turnīrā svarīgāks, nekā skaitliskais rezultāts. 

8. Tā kā turnīrs norit bez sponsoriem, būsim pateicīgi par pārsteiguma balvām ikvienai konkrētai nedēļai, kādam sasniegumam, piemēram, labākajam junioram vai  veiksmīgākajai dāmai, vai turnīram kopumā.

     Galvenā tiesnese:       Sandra Opite

  Tiesneši: Valdis Liepiņš un Jānis Pētersons (Rīgā 7242556,  9557613, uz laukuma 9203508)

Bruņinieku turnīra dalībnieki

Vieta

Vārds

Uzvārds

*** - aktīvie * - lūdzami

1

Daiga

Puisīte

***

2

Anete

Indulēna

**

3

Valters

Indulēns

*

4

Kazimirs

Šļakota

**

5

Andris

Cinis

**

6

Mikus

Gavars

*

7

Jānis

Pētersons

***

8

Dāvis

Puksts

**

9

Sandra

Opite

*

10

Uldis

Jansons

**

11

Krista

Puisīte

**

12

Dace

Tiknusa

*

13

Ilmārs

Naglis Sen.

**

14

Edmunds

Lauzinieks

?

15

Zigmārs

Puikevics

*

16

Arnis

Šimkus

*

17

Vilis

Krištopans

?

18

Aveniņš

Gints

?

19

Douglas

Balchin

?

20

Jānis

Jarāns

?

21

Ainārs

Počs

**

22

Ilmārs

Naglis Jun

**

23

Armands

Krāģis

*

24

Andrejs

Tiknuss

*

25

Gunārs

Pīlādzis

*

26

Uldis

Krauja

*

27

Arvīds

Pīlādzis

*

28

Gotardo

Ronītis

*

29

Juris

Pīlādzis

*

30

Mārtiņš

Balodis

?

31

Konstantins

Grava

*

32

Lidija

Gavrilova

*

33

Andris

Rodze

*

34

Artis

Caunītis

*

35

Laura

Kuplā

**

36

Aigars

Strauss

Uz starta

37

Igors

Volodkēvičs

Vēl gatavojas

Pēdējās izmaiņas , 19.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē