Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Niklauss Maskavā būvēs trešo golfa laukumu

Profesionālā golfa leģenda Džeks Niklauss ir panācis vienošanos ar Krievijas golfa funkcionāriem par augstākā līmeņa laukuma būvi Maskavā. Krievijas galvaspilsētā tas būs trešais laukums, taču pieprasījums pēc iespējām spēlēt golfu kļūstot arvien lielāks.

Niklausam kopš profesionāļa karjeras noslēguma golfā ir izveidojušies sakari visā pasaulē, taču viņš nav vienīgais, kas plāno apgūt jaunas teritorijas Maskavā. Agrāk šogad vienošanos ar Maskavas pilsētas vadību par laukuma būvi panāca arī seškārtējais Major turnīru uzvarētājs anglis Niks Faldo, taču par šo projektu pagaidām plašāka informācija netiek sniegta.

Krievijā Niklauss uzbūvēs visaugstākā līmeņa laukumu, paziņoja Krievijas golfa federācijas izpildpadomes loceklis Aleksejs Sokolovs.

Kaimiņvalsts amatpersonas labprātāk runā par Niklausa projektu, lai gan arī neatklāj informāciju par iespējamo investīciju apjomu un darījuma nosacījumiem. Krievijas golfa dzīves vadītāji ir pārliecināti par gaidāmo golfa straujo uzplaukumu, un sola turpmākajos 15 gados valstī panākt ap 500 laukumu tapšanu.

Pirmais golfa laukums - šaurs un pieticīgs deviņu bedrīšu projekts - Maskavā tika izveidots 1988. gadā vēstniecību rajonā pēc Zviedrijas hokeja slavenības Svena Juhansona Tumbas iniciatīvas. Arī pašlaik Maskavā, neraugoties uz ārzemnieku iespaidīgo pieplūdumu, ir tikai divi golfa laukumi.

Arvien lielāku interesi par golfu izrādot arī jaunie krievi, kas vēlas neatpalikt no saviem ārzemju biznesa partneriem. Tādēļ arī Niklausa projekts diez vai varēs popularizēt golfu plašās maskaviešu masās, jo tas būšot orientēts uz ekskluzīva kluba ideju, lai gūtu naudīgo Krievijas bagātnieku atsaucību.

Pēdējās izmaiņas , 24.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē