Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Krukovs un Jansone kļūst par reitinga līderiem

Pēc "Viesturos" notikušā sezonas pirmā reitinga turnīra 2003. gada ranga pirmajā vietā ir "Ozo Golf" club pro Arturs Krukovs, bet dāmām līderes pozīcijās izvirzījās Laura Jansone. Kungiem otro vietu dala Normunds Mazjānis un Vilis Krištopans, bet Lieldienu kausa izcīņā labāko stroke rezultātu sasniegušā Valda Liepiņa rezultāts pēc LGF reitingu komitejas lēmuma rangā netika ieskaitīts.

Pēc sacensību starta laiku izlozes Liepiņa vārds neparādījās turnīra dalībnieku sarakstā, tādēļ viņa sasniegtais rezultāts reitinga vērtējumā netika ņemts vērā. Tādēļ arī radās aizķeršanās ar reitinga publicēšanu, jo nācās skaidrot, kā izlozē varēja būt viens dalībnieku saraksts, bet turnīrā - cits, atzina LGF reitinga komitejas vadītājs Mareks Nemme.

Apspriežot radušos situāciju, komiteja nolēma Liepiņa sasniegto rezultātu reitinga vērtējumā neieskaitīt. Palikšana ārpus reitinga vērtējuma nenozīmē Liepiņa diskvalifikāciju, un viņa izcīnītā 8. vieta Lieldienu kausa vērtējumā paliek spēkā, skaidroja LGF sacensību komitejas vadītājs Zigmārs Puikevics.

Reitinga vērtējumā neiekļāva arī Ģirta Grīnberga rezultātu (dalīta 12. vieta pēc stroke). Grīnbergs nokavēja savu izlozē paredzēto starta laiku (plkst. 10) un spēlēja vēlāk.

Tā kā gan Liepiņš, gan Grīnbergs iepriekšējā rangā bija labāko divdesmitniekā, viņu rezultātu neieskaitīšana reitinga vērtējumā samazināja arī kungu turnīra koeficientu līdz 0,631 iepriekš prognozētā 0,738 vietā. Pēc pieņemtās sistēmas 2003. gadu visi golferi sāka ar 0 punktiem.

Dāmām startēja visas favorītes, tādēļ arī turnīra koeficients bija 1,000

Kā jau vēstīts, aprīļa un maija turnīri reitingā tiek uzskaitīti kā viena mēneša sacensības. Katra mēneša ietvaros spēlētājam tiek ieskaitīts tikai viens turnīrs, kurā viņš izcīnījis visvairāk punktu. Reitings mainīsies pēc katra turnīra, bet punktu skaits spēlētājam mainīsies tikai gadījumā, ja viņš izcīnīs vairāk punktu, nekā kādā no iepriekšējiem mēneša turnīriem. Tātad situācija reitingā, lai arī tiek skaitīts tikai mēneša labākais turnīrs, mainīsies pēc katrām reitinga sacensībām. Katra mēneša labākais punktu guvums spēlētājam tiek summēts gada laikā.

Otrdien LGF sacensību komiteja plāno apstiprināt izmaiņas reglamentā, kas noteiks turnīros pieļaujamo maksimālo dalībnieku skaitu. Lēmums tiks pieņemts pēc apspriešanās ar laukumu pārstāvjiem, un atkarībā no gaišā dienas laika ilguma pieļaujamais maksimālais dalībnieku skaits varētu mainīties sezonas gaitā. Dažādās spēlētāju caurlaides jaudas dēļ atšķirsies arī abiem laukumiem noteiktais turnīru dalībnieku maksimālais skaits.

Plānots precizēt arī pieteikšanās kārtību turnīriem, kas tiek iekļauti reitinga vērtējumā. Atšķirībā no līdzšinējās kārtības, kas paredzēja visu spēlētāju pieteikšanos līdz izlozei, turpmāk laukumi varēs pieņemt pieteikumus arī vēlāk, ja vien nebūs pārsniegts pieļaujamais dalībnieku skaits. Taču pēc iepriekš izsludinātā pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām par spēlēšanu izlēmušo golferu rezultāti netiks iekļauti reitinga vērtējumā.

Pilnu 2003. gada pirmo reitinga tabulu var skatīt izvēlnē reitingi.

Pēdējās izmaiņas , 25.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē