Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo Golf" strādās PGA sertificēts zviedru pro

Latvijas golfs ir spēris vēl vienu soli tuvāk pasaules līmenim, jo šosezon "Ozo Golf" varēs saņemt PGA sertificēta trenera Ola Engberga padomus. 33 gadus vecais zviedru speciālists darbosies kopā ar "Ozo Golf" club pro Artūru Krukovu, kas šopavasar ASV ieguva trenera sertifikātu.

Iepriekš Engbergs četrus gadus strādāja par galveno instruktoru (head pro) Ērebrū (Zviedrija) "Mellringe GK" klubā. Pirms tam viņš bija pro palīgs "Masjo Golf and Country Club", kas tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Zviedrijas laukumiem.

PGA apmācības grādu, kas būtībā ir augstskolas diploms golfā, Engbergs ieguva 1998. gadā. Lai kļūtu par PGA sertificētu pro, jāmācās divus gadus, un augstas prasības ir izvirzītas arī iekļūšanai apmācības programmā. Līdz diploma saņemšanai topošie pro apgūst gan spēles teoriju, gan praksi, kā arī golfa menedžmenta kursu.

Meklējot sezonai otru pro, "Ozo Golf" bija ievietojis sludinājumu Zviedrijas PGA lapā, un saņēma ap 30 interesentu pieteikumus. Nedēļas nogalē Engbergs bija ieradies Latvijā, lai vienotos par līguma noteikumiem un noskaidrotu dažādas sadzīves lietas.

Pēc vienošanās ar "Ozo Golf Club" Engbergs sezonas gaitā palīdzēs arī Latvijas junioru izlasei. Engbergs ir apņēmies izstrādāt izlases mācību - treniņu plānu, lai jauno spēlētāju apmācībai būtu stabils, profesionāli sagatavots un vispusīgi pamatots gatavošanās plāns.

Kopā ar Krukovu Engbergs organizēs tradicionālo "Ozo Golf Club" junioru akadēmiju. Lai pieteiktos apmācībai akadēmijā, var zvanīt uz "Oz Golf Club" (t. 7394399). Akadēmijā nodarbības notiks divas reizes nedēļā pa 3-4 stundām. Maksa - 20 latu mēnesī, un par bumbiņām treniņos jaunajiem censoņiem nav jāmaksā.

Engberga ierašanās pavērs iespēju iegūt vērtīgus padomus arī Latvijas meistarīgākajiem spēlētāji, kam līdzšinējās pro iespējas šķita pārāk ierobežotas.

"Ozo Golf Club" biedri Engberga pamata konsultācijas varēs saņemt bez maksas. Zviedru speciālists būs gatavs konsultēt arī jebkuru interesentu par "Ozo Golf" jau iepriekš publicētajām cenām.

Darbu Latvijā Engbergs sāks 15. maijā.

Pēdējās izmaiņas , 29.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē