Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

"CAT Open" uzvar Ruka un Palms

"Ozo Golf" notikušajā "CAT Open", kas kungiem bija pēdējais reitinga turnīrs maijā, stroke vērtējumā uzvarēja igaunis Marko Palms, bet HCP vērtējumā pirmais bija Juris Visockis. Dāmām Vineta Ruka bija pārliecinoši labākā pēc stroke, un ieņēma pirmo vietu arī HCP vērtējumā.

LGF reitinga vērtējumā kungiem pirmo vietu turnīrā ieguva Artūrs Krukovs, nostiprinot vadošās pozīcijas aprīļa un maija kopvērtējumā. Ranga līderim laukuma iziešanai bija nepieciešams 81 sitiens, kas deva 2. vietu, bet Palmam bija par vienu sitienu mazāk.

Ar 81 sitienu laukumu bija izgājis arī Boriss Baums, taču pārspēle ar Krukovu par pirmo vietu turnīra LGF reitinga ieskaitē nenotika. Pēc rezultātu apkopošanas noskaidrojās, ka Baums jau ir pametis sacensību vietu. Sekoja telefoniskas sazināšanās ar Baumu, taču viņš no pārspēles iespējas atteicās, un pie reitinga punktu prāvākās tiesas tika Krukovs.

Dāmām Ruka stroke vērtējumā uzvarēja ar 88 sitieniem, bet HCP neto spēlē viņas rezultāts bija 78 sitieni. Pēc stroke otro vietu dalījušās Ineta Krodere-Imša un Daiga Puisīte atpalika par 10 sitieniem. Ceturto vietu pēc stroke ieņēma Elīna Gulāne, kam HCP vērtējumā ar neto 78 sitieniem tika otrā vieta.

Kungiem HCP neto vērtējumā Visockis uzvarēja ar 68 neto sitieniem, uzrādot bruto rezultātu 84 sitieni. Neto otrais bija Raivis Kalniņš (70/84), bet trešo vietu ieņēma Doug Balchin (70/92).

Īpašās balvas saņēma Gotardo Ronītis par sitienu tuvāk bedrītei 13. bedrītē, bet tālākais sitiens 10. bedrītē izdevās Kristai Puisītei.

Pirmo vietu "CAT Open" kopvērtējumā Palms izcīnīja, neraugoties uz neveiksmīgo spēli 13. bedrītē (PAR 3), kur viņam nācās izdarīt septiņus sitienus. Acīmredzot situāciju bija sarežģījis ievērojamais pretvējš, padarot problemātisku nūjas izvēli un palielinot riska pakāpi, ņemot vērā ūdens šķērsli.

Neraugoties uz PAR 3, šoreiz 13. bedrītē bija tikai divi bērdiji. Viens no tiem bija pa spēkam Krukovam, bet otrs - Armandam Krāģim.

Gan Palms, gan Ruka "Ozo Golf" laukumā šosezon uzvarēja jau otro reizi. Pirmais viņu triumfs bija maija sākumā "Ozo Open" izcīņā.

Kopumā "CAT Open" startēja 79 kungi un 13 dāmas, taču "Ozo Golf" tas nav liels, bet gan normāls spēlētāju skaits, atzina Armands Puče.

Pēdējās izmaiņas , 18.05.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē