Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Kalniņš un Gulāne spēlēs EJGT tūres posmā Somijā

 Pēc sestdien "Viesturos" gūtajām uzvarām Junioru kausa izcīņā vietas Latvijas izlasē startam Eiropas junioru golfa tūres (EJGT) posmā Somijā garantēja Raivis Kalniņš un Elīna Gulāne. Kalniņš bija pārliecinoši labākais junioriem, 18 bedrītes izejot ar 80 sitieniem, bet meitenēm Gulāne pārspēlē par pirmo vietu 9. bedrītē uzveica Kristu Puisīti.

Cerības spēlēt Somijā Siuntio "Pickala Golf Club" vēl nav zudušas arī Kristai Puisītei, taču viņas izredžu piepildīšanās būs atkarīga no tēva (šajā gadījumā ne kā LGF ģenerālsekretāra) Alda Puisīša lēmuma. Kristai Puisītei ir rezervēta vieta turnīrā un arī biļetes, taču, lai piedalītos sacensībās, viņai jācer uz ģimenes finansu atbalstu.

Federācija ir atzinusi, ka juniori pagaidām nav sasnieguši tādu formu, lai par LGF līdzekļiem uz EJGT sacensībām vestu vairāk nekā pa vienam spēlētājam meiteņu un puišu konkurencē.

Cerams, pamatotas izrādīsies cerības labu rezultātu sagaidīt no Kalniņa, kas šosezon labi nospēlēja "Ozo Golf" notikušajos reitinga turnīros, un arī sestdien "Viesturos" parādīja stabilu sniegumu. Ja pirmajās deviņās bedrītēs viņa rezultāts bija 42 sitieni, tad otro apli Kalniņš izgāja ar 38 sitieniem (1 bērdijs, 4 PAR un 4 bugiji).

Gulānei tiesības uz startu Somijā nācās aizstāvēt pārspēlē, jo viņa un Krista Puisīte 18 bedrītes izgāja ar 83 sitieniem. Trešā ar 86 sitieniem palika Laura Jansone, kas kopā ar Gulāni šosezon spēlēja EJGT posmā Ungārijā. Junioriem otro vietu ar 86 sitieniem ieņēma Toms Zeltiņš, bet Mikus Gavars ar 99 sitieniem bija trešais.

No iepriekš dalību pieteikušajiem spēlētājiem nestartēja Dāvis Puksts.

Otrdien Somijā junioriem laukumā ir paredzēta treniņu diena, bet 4. un 5. jūnijā būs divas spēļu kārtas. Kopā ar junioriem uz Somiju dosies arī LGF jauniešu golfa attīstības komitejas vadītājs Māris Gulāns. Somijā Kalniņam mērķis varētu būt nospēlēšana ik dienu zem 90 sitieniem, bet Gulānei - ap 90 sitieniem.

Jūnijā junioriem sāksies arī treniņu programma pie "Ozo Golf" pro Olas Engberga. Nākamie starti EJGT posmos pirms sezonas noslēguma fināla "Ozo Golf" mūsu junioriem ir plānoti jūlija otrajā pusē Polijā un augustā Čehijā.

Junioru kausa rezultāti ir publicēti rezultātu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 31.05.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē