Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

"LMT Open" uzvar Čerņavskis un Krista Puisīte

Ar Andra Čerņavska un Kristas Puisītes uzvaru HCP neto vērtējumā sestdien "Ozo Golf" noslēdzās "LMT Open", kas pēc spēlētāju atsaucības kļuva par līdzšinējā sezonas gaitā visiecienītāko turnīru. Stroke vērtējumā kungiem ar 78 sitieniem uzvarēja Artūrs Krukovs, bet otrs "Ozo Golf" club pro Ola Engbergs pēc pieticīgi veiktajām pirmajām deviņām bedrītēm beigās ar 83 sitieniem palika dalītā 8. vietā.

Dāmām labākos stroke rādītājus - 86 sitieni - sasniedza Krista Puisīte un Vineta Ruka, taču pārspēlē pārāka bija Puisīšu klana pārstāve.

"LMT Open" vērtējumā galvenais rādītājs bija HCP neto rezultāts, un Čerņavskim uzvaru nodrošināja 64 sitieni, bet Kristai Puisītei - 67 sitieni. Intriga turnīrā saglabājās līdz pašam sacensību noslēgumam, jo Čerņavskis bija viens no pēdējiem finišētājiem, un vēlreiz atgādināja seno patiesību, ka, priekšlaicīgi skaitļojot iespējamo uzvaru, var tikai sabojāt nervus.

Turklāt jāatzīmē, ka šoreiz HCP rezultātu galvgalī nebija tādu spēlētāju, kam handikaps būtu pie 36.

Uzvarētājiem balvu kāstu papildināja arī "Lielā golfa grāmata", kuras oficiālā prezentācija esot gaidāma vēl līdz Jāņiem.

Stroke rezultātiem bija izšķiroša nozīme reitinga vērtējumā, bet ne "LMT Open" uzvarētāju noteikšanā, tādēļ labāko rezultātu īpašnieki pēc stroke saņēma tikai simboliskas balvas. Kungiem reitinga turnīrā stroke vērtējumā otro vietu ar 80 sitieniem dalīja Egils Slavinskis un Toms Zeltiņš. Dāmām, vērtējot pēc stroke, trešā ar 93 sitieniem bija Anete Indulēna.

No nonākšanas kāda golfera īpašumā paglābās arī "LMT Open" hole in one balva 13. bedrītē - "Mercedes" džips. Ja bedrīte būtu prāva auto riteņa lielumā, "Mercedes" atslēgas šķiet tiktu Armandam Krāģim, kura izsistā bumbiņa apstājās aptuveni 40 centimetrus no karodziņa.

Tīši vai netīši, bet solīto auto acīmredzot ne vienam vien būs bijis grūti aizmirst. Ne tikai ar bedrītes sarežģītību var skaidrot daudzajiem spēlētājiem vilšanos sagādājušos rezultātus "Mercedes" bedrītē.

Dažbrīd turnīra gaitā laukumā radās sastrēgumi, jo ne visiem izdevās ievērot daudzmaz vienmērīgu spēles tempu. Taču tie, kuri, nonākot korķos, bieži vien paši kļuva par lielākajiem cietējiem, izvēlējās klusēšanas taktiku, un necentās dot padomus kļūmīgās situācijās nonākušajiem spēlētājiem.

Spēlējot sezonā pirmajā turnīrā, Engbergam satraukums pirmajās deviņās bedrītēs laupīja izredzes pacīnīties par visaugstākajām vietām, taču otrajās deviņās bedrītēs viņš nodemonstrēja augstāku klasi, nopelnot arī eagle (14. bedrītē) un bērdiju. Turklāt Engberga uzdevums ir arī palīdzēt Krukovam pilnveidot club pro kvalifikāciju, un, spriežot pēc rezultātiem, tas zviedram arī izdodas.

Gandarījumu par "LMT Open" norisi pauda LMT prezidents Juris Binde, solot, ka sadarbība golfa pasākumu organizēšanā turpināsies.

Rezultāti apskatāmi rezultātu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 08.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē