Arhīvs
5. Maijs, 2024. Ģirts, Ģederts, Gothards, Gerhards
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbe dāmu "British Open" paliek aiz svītras

Ne tā kā iecerēts sezonas pēdējo "Major" turnīru aizvadījusi Natālija Gulbe, kam līdzdalība dāmu "British Open" noslēdzās jau sacensību otrajā dienā. Latviešu izcelsmes golfere nespēja pārvarēt cut, un sacensības, kurās uzvarēja leģendārā zviedriete Annika Sērenstama, turpinājās jau bez Gulbes līdzdalības. Nav īstenojušies arī Gulbes plāni pēc "British Open" apciemot Latviju...

Jau "British Open" pirmā diena Gulbei neko labu nenesa, un ar 75 sitieniem "Royal Lytham & St.Annes" PAR 72 laukumā viņai atlika tikai cerēt uz veiksmi otrajā dienā. Taču arī nākamā diena izrādījās tikai nedaudz labāka - 74 sitieni ļāva ierindoties tikai tabulas otrajā pusē, liedzot iespēju pacīnīties par augstāku vietu.

Sacensību abās dienās Gulbei bija pa četriem bugijiem, kā arī attiecīgi viens un divi bērdiji. Lai iekļūtu to 68 dalībnieču skaitā, kuras spēlēja visas četras dienas, Gulbei bija jāuzrāda par diviem sitieniem labāks rezultāts. 

Tikmēr iespēju vēlreiz apliecināt lielmeistares statusu nepalaida garām Sērenstama, kļūstot tikai par sesto dāmu, kam karjerā ir izdevies uzvarēt visos "Grand Slam" turnīros. četrās dienās izdarot 278 sitienus, kas ir -10 zem PAR. Nevienā no sacensību dienām pieredzējusī skandināviete nenospēlēja sliktāk par PAR (68-72-68-70).

"Es izjutu spiedienu, taču no otras puses sapratu, ka tieši tas arī nozīmē spēlēt "Major" turnīrā, kur ir jāparāda, ko spēj," teica uzvarētāja. "Tā bija lieliska sajūta, un tagad man ir trofeja, ko es kāroju jau tik ilgi".

Vienu sitienu Sērenstamai zaudēja otrās vietas ieguvēja korejiete Se Ri Paka, bet trešo vietu ar 280 sitieniem dalīja Greisa Pārka un Karija Veba.

Lai gan Gulbei, acīmredzot saspringtā grafika dēļ pagaidām nav izdevies izbrīvēt laiku tēvzemes apciemošanai, 20 gadus vecā golfere pašas mājas lapā iepazīstina ar savām nūjām, un dod dažus vērtīgus padomus. Iesācējiem jāmēģina iemācīties diezgan sarežģītu lietu, kas tomēr ir ļoti svarīga - spēle ar garajiem dzelžiem. Ja būs labi sitieni ar garajiem delžiem, izdosies arī viss pārējais, uzskata spēlētāja, kas pirmo reizi karjerā zem PAR nospēlēja 10 gadu vecumā.

Gulbe arī iesaka izvēlēties nūjas ar grafīta kātiem, norādot, ka tie vairāk saaudzē locītavas. Pati Gulbe spēlē ar sev tīkamajām "TaylorMade" nūjām, un jūlijā uz žurnāla "Golf Warehouse" vāka redzamā golfere atzina, ka nepieder pie tiem spēlētājiem, kam bieži patīk mēģināt ko jaunu.

Nedēļas nogalē Gulbe spēlēs jau ASV, Ohaio štatā piedaloties "Wendy's Championship".

Pēdējās izmaiņas , 07.08.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē