Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbe iekļuvusi neveiksmju joslā

Šosezon ilgāko neveiksmju sēriju nāksies pārvarēt Natālijai Gulbei, kam augustā vairāk prieka varētu būt sagādājusi pašas kalendāra iznākšana, nevis sasniegumi golfa laukumā. Joprojām par perspektīvo golferi atzītā spēlētāja aizvadītās nedēļas nogalē trešo reizi pēdējos sešos LPGA turnīros nespēja pārvarēt cut, līdzdalību "Wachovia LPGA Classic" pabeidzot jau pēc otrās dienas.

Kopš visnotaļ veiksmīgā snieguma "US Open", kur Gulbe jūlija sākumā dalīja 13. vietu, sekoja lielākoties pieticīgi rezultāti - izstāšanās trijos turnīros, dalīta 21. un 42. vieta, kā arī 57.vieta. Līdz pat startam "US Open" Gulbe šosezon tikai vienā turnīrā nebija tikusi tālāk par cut.

Pensilvānijā notikušajā "Wachovia LPGA Classic" Gulbe "Berkleigh Country Club" PAR 72 laukumā pirmajā dienā nospēlēja ar 75 sitieniem, bet dienu vēlāk viņas rezultāts bija 73 sitieni. Summā Gulbei bija viens sitiens par daudz, lai cīnītos arī sestdien un svētdien.

Uzvaru "Wachovia LPGA Classic" ar 274 sitieniem izcīnīja Taivānas golfere Kendija Kunga (71-67-66-70), lai gan turnīru viņa sāka neveiksmīgi, pirmajās septiņās bedrītēs nopelnot četrus bugijus.

Ja vēl pirms sezonas sākuma Gulbe tika dēvēta ne tikai par perspektīvu, bet arī jaunu LPGA spēlētāju, tad tagad ASV golfa mediji norāda, ka situācija strauji mainās. Profesionāļu apritē parādās arvien jaunākas golferes, un 20 gadus vecajai Gulbei jau ir gadījies nonākt situācijā, kad spēlētāju grupā viņa ir vienīgā, kas tikusi garām padsmitnieces vecumam.

Atšķirībā no zēniem meitenes nobriest ātrāk, un 13 gadu vecumā viņas var sist tikpat tālu kā vecākās konkurentes, uzskata 26 gadus vecā Kristija Kerra, kas šogad divos LPGA turnīros dalīja otro vietu. Turpretim puišu fiziskā attīstība ir lēnāka, un pēc Taigera Vuda tēva teiktā, viņa dēls optimālu fizisko formu sasniedza tikai ceturtajā PGA profesionāļa sezonā.

“LPGA Tour” komisārs Tajs Votavs uzskata, ka augošais padsmitnieču skaits turnīros tikai vecina dāmu golfa attīstību, jo spēlētājas arvien agrākā vecumā sasniedz augstu meistarību.

Tikmēr profesionālā sporta un izklaides izdevējsabiedrība "John F.Turner and Co." ir laidusi klajā Gulbes kalendāru. Krāsainais izdevums par 13 dolāriem (neskaitot piegādi) iegādājams arī http://www.jfturner.com.

Gulbe nav atļāvusies tik ekstrēmas bildes kā viena otra no viņas kolēģēm, kas fotografējusies ar golfa bumbiņām piepildītā vannā. Izvēloties konservatīvāku pieeju, Gulbe ir redzama klasiskās golfa vai modes foto.

Lai gan Gulbe iepriekš ir sludinājusi, ka negrasās sekot Annas Kurņikovas pēdās, neviļus viņa tomēr ir nonākusi savulaik par seksīgāko tenisisti dēvētās skaistules sabiedrībā. "John F.Turner and Co." pārstāvēto slavenību skaitā ir gan Kurņikova, gan arī Holivudas zvaigzne Pamela Andersone.

Jācer, ka sportā Gulbes karjera būs veiksmīgāka nekā Kurņikovai, kura tā arī nav guvusi nevienu uzvaru profesionāļu turnīros. Nākamās sacensības Gulbei būs nedēļas nogalē Springfīldā "State Farm Classic" turnīrā.

Pēdējās izmaiņas , 27.08.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē